torsdag 1 december 2016

Glädje och vemod

Förra veckan var jag min allra sista vecka på skolan! Så jätteskönt att ha klarat av det här året nu, men samtidigt vemodigt att den här roliga studietiden nu går mot sitt slut. 

Det  var hektiskt, som vanligt, när vi är på skolan, men denna gång var båda mina kurser inne samtidigt. Det var för att vi hade en heldag med föreläsningar, som berörde båda utbildningarna, ena dagen. 
Jag fick gå lite som jag ville mellan kurserna, men vi hade muntlig presentation av ett lite större projekt på den ena så det fick det mesta av min tid. 


Vi fick ett antal kriterier vi skulle hålla oss till (inom växthusodling och företagsekonomi). Det var inte helt lätt och jag la väl inte riktigt ner min själ i detta projekt. Det är inget jag ångrar för det tog ändå väldigt lång tid att få till allt. Min snygga layout för mitt (fantasi-)odlingsföretag gjorde min duktiga systerdotter!

På den andra kursen var det bland annat inlämning av tre olika perennförslag till offentliga miljöer, vi fick rabatterna med storlek, form och läge och skulle välja ut perenner, räkna ut hur många som behövs, storlek, kostnad och rekommendation till anläggaren om jordberedning mm. 
Så mycket tid som vi alla la på det här projektet så skulle det bli väldigt dyrt att anlita oss. :)Jag har lämnat in alla uppgifter nu och har ännu inte fått tillbaka något för komplettering (ännu, jag vet att lärarna ligger lite efter så...) så man kan väl säga att jag är ledig nu fram tills det är dags att gå tillbaka till jobbet igen, är studieledig till 16/12. Jag funderade på om jag skulle gå tillbaka tidigare, men jag känner mig lite småsliten efter de sista veckornas hårdpluggande så jag ska nog bara vara.

Så många fina människor har jag träffat under den här tiden. Kurskamrater, lärare, branschmänniskor och alla med samma intressen! Häftigt!

Frilandsodlingen på odlingen har varit fantastisk och växtkunskapen på anläggning/skötsel varit långt mer intressant än vad jag kunde tro innan!

Skål för den här tiden!

Roligt. Lärorikt. Jobbigt. Intressant. Gemenskap. 

Idag har vi gått in i december och i morse myste jag ner mig i soffan med dottern och tittade på julkalendern, Selmas Saga. Har du tittat? Jag tycker den verkar lovande!

6 kommentarer:

 1. Vad duktig du är! Låter som att du gjort ett kanonjobb, tycker jag. Uppgiften med perennrabatterna låter superkul. Det är nog så man ska göra när man planerar en ny rabatt men jag gör det nästan aldrig. De gånger då jag haft en plan i förväg så har det aldrig gått att få tag i rätt plantor så man måste tänka om i alla fall.

  Unna dig lite ledighet nu. Det är du värd.
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att du rott iland det hela och jag håller tummarna att du får fina kredit för det du gjort. Måste vara härligt att vara hemma igen efter allt resandet. Även om det alltid är lite deppigt att skiljas från de man lärt känna men ni träffas kanske igen vad det lider
  Ha nu en skön helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Beundrar dig verkligen för att du förverkligat din dröm! Du har ju verkligen njutit trots dina många restimmar. Ser så fint ut det du visar och en duktig systerdotter har du!

  Njut av adventstiden nu också!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. När jag läser om allt du gjort och farit runt i 'bygden' m.m. blir jag helt matt och orkeslös, 'fniss'
  Ska man göra något sådant (den skolan) så får man vara relativt ung, sen har du många intressanta arbetsår framför dig.
  Bravo dig och vila på, att bara vara är ett måste ibland, ladda dina batterier det är viktigt.
  Må väl Kram/ Eva

  SvaraRadera
 5. Grattis till avslutade studier, förstår att du är trött! Minns min egen examen för 10 år sen (socionom) puh vilket slit det var med tentor och c-uppsatsen den sista terminen. Men så himla roligt att studera också, och detta ämne du har studerat nu förstår jag måste vara extra intressant, när man liksom har det som hobby redan!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Har sagt det förut men säger det igen: är väldigt avundsjuk på dig som är relativt ung och kan gå en sådan utbildning! Hoppas du delger oss något av dina nyförvärvade kunskaper framöver! Om inte annat så tips på intressanta artiklar/uppsatser som man kan läsa på nätet!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera