torsdag 29 december 2016

Julen

Ambitionen var att göra ett inlägg till innan julhelgen och önska god jul, så blev det inte. Jag hade fullt upp med att göra min första arbetsvecka efter studieledigheten och orken och tiden räckte inte riktigt till. Ovan att kliva upp tidigt i ottan, komma hem sent och alla nya intryck förstås. :)De jullovslediga barnen fixade så att granen står grön och grann i stugan! Älskar grandoften och den är mycket julkänsla för mig!Vi hade min syster med familj och min mamma hos oss på julafton. Det var stundtals rätt livat när vi spelade spel och hade tävlingar, men mest var det bara mys och god mat.


Juldagen och annandagen gick i lugn och ro, vi såg på film, läste, bjöds på tokgod brunch hos syrran och vips var det vardag igen.


Lite hemkokat julgodis samsas med köpt godis. Vi har ätit gott och en del onyttigt, men firade samtidigt makens  viktnedgång som han kämpat med. Han köpte nya jeans förra veckan och fick gå ner tre storlekar och det tyckte jag var värt en fin blomma (första bilden).

Hoppas du haft en fin och fröjdefull jul och nu njuter av årets sista dagar!


10 kommentarer:

 1. Inte så konstigt om man inte prioriterar blogginlägg precis före jul! Det låter i alla fall som att julhelgen var till belåtenhet, och det är ju viktigast. Ser verkligen mysigt ut på bilderna.

  God fortsättning!
  Karin

  SvaraRadera
 2. God fortsättning med fina mellandagar! Makens viktminskning kanske beror på större arbetsbelastning på hemmaplan när du varit borta så mycket??

  Ha det bra.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det har varit en väldigt medveten satsning från hans sida. ;) Gott slut!

   Radera
 3. Ja minsann det var en kort men intensiv Jul i år. Nu har lugnet lagt sig även här och jag njuter lite av tystnaden även om jag hellre hade varit på kolonin som var meningen men jobbet har kallat på mannen även de lediga dagarna. Duktig man du har gratulera från mig det är bra gjort jag vet hur svårt det kan vara....
  Nu hoppas jag på ett nytt gott år med massor av trevligheter
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, deet mesta sitter nog i huvudet när man till exempel ger sig den på att gå ner i vikt.

   Radera
 4. Hälsa grattis till mannen, bra jobbat av honom, vacker julbukett !
  Jag vet hur det är när tiden icke räcker till. men den tiden borde vara förbi, men det händer även en pensionär att det blir fullt upp vissa dagar. Någon doftande gran inne blev det inte, vi har skogen full och får dofta där, hi hi . . .
  Min kära rumsgran 12 år, vill jag inte göra sjuk av granens 'utsöndrande'dofter, den har fått vara våran julgran i flera år istället.
  Det ser mysigt ut hos dig . . .
  Men julefrid blev et ändå, maten har vi minskat betydligt på för om ingen äter viss mat och man ska göda hönor m.m. då blir det stopp.
  T.o.m. gottebordet har vi inte haft på många år, men barnbarn gjorde lite hemkokt kola till oss, vem äter om inte min 'gullegris' man.
  Han gillar sött men inte jag och han kan äta utan att bli tjock, jobbar hårt i skogen, hoppar över stockar och stenar.
  Hoppas du fått vila lite i mellandagarna, önskar dig Gott Nytt År/ Eva

  SvaraRadera

 5. Tre storlekar mindre! Grattis till maken!
  Vilken fin julduk där under blommorna på första bilden, arvegods antar jag?
  Passar på att önska Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, inget arvegods, men jag gillar den ändå. :) Gott slut Laila!

   Radera