fredag 20 augusti 2010

Jag ser rött

Nu blommar min sammetsfingerört som jag sådde ifjol! De har bara stått och stampat hela sommaren och inte sett ut att vilja knoppas ens, men nu så!


Rödingen till vänster är sommarens lejongap som blommar i en fin hallonröd färg.

Jag "betongade" ju häromkvällen och nyss var jag ute för att ta ur det ur sina formar. Jag hade ju inga direkta planer med min gjutning, men det blev i alla fall ett fat som jag gjorde på ett "silverfat". Själva formen på den blev jätetbra, men eftersom jag vände fatet uppochner och la betongen uppe på så var det omöjligt svårt att skaka ner den i krusidullerna utan att betongen rann över kanten.
Tips tack!

Jag var ju inte nöjd efter fatet så det blev även en trampsten.


Jag valde en hink med lite rundad botten och så la jag ett rabarberblad så att det går ner över sidorna på trampstenen.

Jag vill gjuta mera innan sommaren är slut! ...men vad?

Trevlig helg!

PS. På trampstenen ligger en av mina astrar, även de i lite mörkt rött med ljusare inslag.

4 kommentarer:

 1. Jag har också den mörkröda fingerörten. Monarchs velvet heter min. Jag gillar den jättemycket!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Snygga röda blommor.Trampsten i hink är ju en bra ide´. Gjorde på prov i en glassform men tyckte den blev lite väl liten att " trampa " på. Kram

  SvaraRadera
 3. Vacker fingerört! Gillar den växten, både blommorna och bladen :)

  Smart med att gjuta trampsten i spann :) Jag har aldrig gjutit av en silverfat men jag gissar att du får ha massor av matolja under och att vara envis med att trycka ned betong på krulsidullerna.

  Har du gjutit små tråg av kartonger? De är så gulliga att ha miniväxter i. Har du torv kan du blanda ned det i betongen så blir de lite ruggiga, jag brukar höfta lite när jag blandar. Bra är att stärka trågen med lite hönsnät eller annan förstärkning.

  Lycka till, kram ♥

  SvaraRadera
 4. Jättevackert! Jag har också sått en, som heter 'Monarchs Velvet' och den blommar snällt varje år. Kul med betongen! Hoppas hinna med en omgång innan det blir vinter. Då ska jag gjuta en bänkskiva till en sittbänk - om jag bara får tummen ur och köper hem lämpliga taklister...

  SvaraRadera