fredag 6 augusti 2010

Ute och inne

Det blir ganska långt mellan inläggen, men jag har börjat jobba sedan två veckor tillbaka, jag försöker trots detta leva semesterliv (resten av familjen har fortfarande varit lediga) och så håller vi på att renovera ute på bron.

Jag vet inte om man säger bron i hela Sverige, men här uppe säger vi det och menar farstukvisten eller entrétrappan, typ...  Så ingen tror att det är Höga Kustenbron vi håller på att renovera. :)

Räcket har delvis lossnat av sig själv och då är det sannerligen dags att göra något åt det. Själva stolparna mellan "golvet" och taket trodde vi skulle behöva bytas, men träet är friskt och fint så nu har vi skrapat och skrapat och skrapat. Idag började maken med räcket så imorgon ska jag grundmåla.

Dörren kommer inte förrän i mitten av september så då blir det lite mera fix där.

För några helger sedan ropade vi in en kökssoffa på gårdsauktion.
Jag ska försöka göra en dyna till och fylla på med fina kuddar också.


Det var det första vi införskaffade till... ett helt nytt kök!!

I förrgår beställde vi det och det är leverans om några veckor. Vi har mycket jobb framför oss så jag ska börja sortera lite i skåpen till veckan. Jag antar att det är en hel del som kan rensas bort.

Utelivet då? Utelivet i trädgården alltså, jodå det fortsätter att blomma och blomma - det är en riktigt fin tid vi har nu!
Jag plockar in luktärtsbuketter mest varje dag och njuter av väldoften inomhus också. Rosorna blommar och riddarsporrarna är nästan 2½ meter höga!

Pionblomningen är nu över även här och fingerborgsblommorna sjunger på sista versen, men då har liljorna redan tagit vid.Jag planterade ett gäng liljelökar i höstas, men att det skulle vara några röda minns jag inte? Fast dom är ju fina dom med!

Trevlig helg alla goa vänner!

PS. På andra bloggen skulle jag vilja har en nyare version. På denna fick jag en fråga om jag ville uppdatera bloggen. Är det någon som vet hur jag ska göra?

7 kommentarer:

 1. Hej,
  jag säger också bron. Vår skulle också behövas fräschas till!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Du som har Norrlandsklimat kanske har något välfungerande fruktträd att rekommendera. Vi pratade med grannen igår och han menade på att det var svårt med fruktträd här eftersom vi har typ Norrlandsklimat, zon fem. Bara 2 mil bort är det helt annorlunda. Suck. Jag skulle ju på sikt vilja ha både äpple, päron, plommon och gärna bigarråer. Tacksam för tips.

  SvaraRadera
 3. Oj,´vilket jobb - både byta ut köket och renovera "bron"!

  SvaraRadera
 4. Här i Skåne säger vi inte bron men jag hade nog fattat vad du menar ändå. Känns betryggande att det inte är Högakustenbron ni renoverar. Krävs kanske lite mer arbete då än om man gör det ni gör nu.
  Vi byter ytterdörr (har jag sagt det?) och bygger ny trappa också. Det blir även ett litet tak över trappan. Så våra jobba liknar kanske varandras?
  Kök är jobbigt att byta men det blir ju SÅ bra sen. VI gjorde det för två år sedan (tror jag?).

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker soffa ni köpt!!
  Oj, så mycket ni har på gång, renovera bron (trappan) och göra om köket, det är inte lite jobb ni planerar :)
  På tal om bron och hur olika allt benämns...lite lustigt att vi använder bådadera, beroende på vilken by.
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 6. Klart man har en bro.....:)
  Soffan är jättefin, verkligen en bra början på ett nytt kök!
  Kul med den röda liljan, fin var den i alla fall.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Pionerna precis över... jag säger då det.
  Har haft en dröm om att åka norrut när pionerna blommar där men det får bli när det blir.
  Fin soffa.
  Annika

  SvaraRadera