måndag 2 augusti 2010

Vatten i trädgården

Som jag tidigare berättat så har vi jobbat med att göra en bäck i en av slänterna vi har.
Själva bäcken är klar sedan en tid, men ibland har vi upptäckt att vattnet tar en liten extra sväng utanför. Det t r o r jag är fixat nu.


Det är inte det lättaste att fota en bäck och den är ju mycket längre än vad man kan se här (den börjar alldeles nedanför torkvindan som syns överst till vänster.
I förgrunden är det backtimjan som jag har planterat mellan trappstegen som finns till höger utanför bild. Till vänster är den superstora rabatten som jag (fortfarande) försöker fylla.

En Louise Odier har fått ta lite plats där och blommar fint nu.Som synes är det mycket barjord för mig att fylla ut...Även Maidens Blush är ny i trädgården.

De två rosorna sällskapar med Louis Bugnet och olika perenner.

Planen är att plantera lite liljelökar, men det blir nog till att köpa flera plantor för att fylla ut med.

Mycket jobb har det varit med all grävning, men det är lite kvar ännu... framför slänten har vi nämligen den enda platta plätten gräsmatta hos oss. Där ska vi ha en sittplats, helst en finsk gunga, och förhoppningsvis ännu mera planteringar - men det tar vi tag med nästa år!

Må så gott!

6 kommentarer:

 1. Trevligt med porlande vatten, men det krävs en hel del insatser för att få det förvekligat - bra jobbat!
  Vackra rosor, dom kan man aldrig få för många utav!
  Ha det gott!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Men så fint med bäck! Det skulle jag göra från början men så blev det ett stort växthus istället.
  Jag har ingen dammm heller men man kan väl inte ha allt.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 3. Härligt med vatten i trädgården, det enda vatten jag har är vattentunnorna, men någon gång kanske...
  Klart vovven blir glad för rosor och pioner.:O) våra rackare brukar pilla in pionknoppar och äta upp dem de kommer åt, matte blir INTE glad då...

  SvaraRadera
 4. Oj, vilket jobb ni lagt ner och vad fint det blivit! Själv håller jag just nu på att planera en "minidamm" och tycker det ska bli väldans kul!

  SvaraRadera
 5. Det ser jättefint ut!
  KArin

  SvaraRadera
 6. Va häftigt med en egen bäck.. och vilket jobb ni har lagt ner, jättekul och tids nog fyller du på med växter ska du se. Ring förresten din arbetskamrat (läste inlägget nu) och säg att ni kommer nu (typ eller när du kan).. hon har ju sagt att hon vill bli av med mer så det är bara att stå på sig när någon är så snäll så de säger så. ha det gott och även i helgen med bröllop o så.. mysigt eller hur/kram Moa

  SvaraRadera