söndag 8 augusti 2010

Jord under naglarna igen

Det var nog inte så länge sedan, men det känns som att det var länge sedan jag hade jord under naglarna. Vi skrapar och målar just nu, men när vi hade ätit idag satte jag igång att göra en ny rabatt. Ja, jag vet jag har alldeles för många hål i mina rabatter redan... men allt passar ju inte in just där kanske.


Det enda jag hann plantera var ett gäng lavendelplantor jag sådde i vintras. De har fått stå och växa till sig lite, men nu ska de få agera kantväxt i den nya planteringen.Det doftade så gott när jag höll på med dem! Jag har en förhoppning att de ska hinna komma till rätta där innan vintern och kylan kommer.

Idag har jag också besökt Tusen Trädgårdar. Ja, inte direkt tusen, men ni vet nog vad jag menar?

Den var superfin och jag visar gärna bilder därifrån senare.

8 kommentarer:

 1. Jasså, du har också Lavendelplantor på tillväxt!
  Jag har en mängd små plantor ca 5 cm höga och har funderat hit och dit hur jag bäst gör med dom till vintern? Skolar om dom i egna krukor och får egen pallkrage att växa till sig i till nästa vår!? Ja, små bekymmer kan tyckas, men man är väldigt rädd om det man har!
  Ser framemot de tusen trädgårdarna ;)
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Jag skulle också vilja veta hur du gör med dom till vintern, ingen riktig framgång här med övervintringen. Har faktiskt mer eller mindre gett upp och satsat på salvia och isop istället....
  Det blev en av tusen trädgårdar för mig också idag:))
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Alla mina fina lavendel jag hade i "långrabatten" dog allihop efter vintern. Dom stod i alldeles för fuktig och bra jord och så vattnar ju jag ordentligt där ibland. Däremot dom som växer i stenhörnan som står i mager sten och sand, dom har överlevt.

  SvaraRadera
 4. De kommer att bli så fina som kantväxt i nya rabatten. Vad ska du ha där mer? Har du en plan? Jag får massor av småplantor av lavendeln i min rabatt. De poppar upp var som helst, tom i gruset växer de! Bara att flytta till nya platser. Jag har mager sandjord och här trivs de tydligen.

  Du undrade om inte det var ovanligt att dekorera verandan med blomsterslingor... jo kanske, jag har inte sett det här i Västmanland tidigare. Men vet du, jag är ju utflyttad dalkulla så jag har nog lite kurbits i blodet... kunde bara inte låta bli, då vi flyttade in i torpet 2003, att ta en bit Dalarna med mig i form av slingorna!

  Lycka till med lavendeln!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Vad kul det är att göra nya rabatter!
  Det är ju bra när man redan har växter att flytta dit. Jag brukar dela perenner och flytta fröplantor så man inte måste köpa allt nytt.

  Ha det så bra!
  Agneta

  SvaraRadera
 6. Det är så ljuvligt och vackert med lavendel.. måste klippa fram o rensa runt mina de för en tynande tillvaro med alltför starka grannar.. hmm.. inte bra. Ha det gott/moa

  SvaraRadera
 7. Har försökt så Lavendel en gång men jag tyckte att plantorna blev så taniga och inte alls buskiga. Borde kanske försöka igen annars blir det en dyr plantering längs hela grusgången om den skall vara kantväxt.

  SvaraRadera
 8. Halloj!

  Jag har blåbär under naglarna! :)

  Sand är superbra för övervintringen. Tycker jag...

  Lycka till!

  SvaraRadera