fredag 13 augusti 2010

Fortfarande sommar

Det är en fin tid vi har nu, jag plockar in drösvis med luktärtsbuketter, njuter av liljeblomning och smakar av årets tomater i växthuset!

Lavendelplantorna som jag skrev om i förra inlägget har nu fått sällskap av en del andra perenner för jag hade nämligen sådan tur att jag stötte på min semesterfirande jobbarkompis, om ni minns, som sa att jag kunde åka och ta lite mera plant. Det blev långt ifrån lika välfylld bil den här gången, men jag är så glad.

Jag planterade det i min nya rabatt. Jag fick frågan i förra inlägget om jag hade någon plan och det har jag faktiskt, vi har en plätt gräsmatta som ska få lite grus och en massa blommor, mest doftande.


Gruset ska bli en gång samt underlag för någonting att sitta på, helst en finsk gunga. Det var bara bonus att jag kunde påbörja en del av planteringen redan nu för det här är egentligen ett projekt för nästa sommar.

Jag har också tagit vara på en del självsådda plantor och satt dem i släntrabatten för att fylla ut lite.

Jag måste bara få visa hur vackert det var när vi åkte över vår älv vid 11-tiden på kvällen.Ha en fint veckoslut och njut av sommaren!

8 kommentarer:

 1. Va bra att få växter så där. Perfekt....Härligt med luktärter. Mina blommar snart :-)) Kommer inte ens ihåg vilka färger jag sådde. Kan ju titta på lilla påen förstås annars blir det en rolig överskning. Ha Ha ...kör på det...Vacker lilja på bilden.Kramar

  SvaraRadera
 2. Jättefint att du fick åka och ta mera plantor!! Bara av ren skär nyfikenhet eftersom jag är finländare, hur i herrans namn ser en "finsk gunga" ut?? Härlig lilja, mina har redan blommat över, snyft...
  Hur vackra är inte de nordiska kvällarna i augusti? Ljuvlig bild! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 3. Såå fint det ser ut med solnedgång över älven... Påminner mig om mina morföräldrars hem i Torne älv:-)

  Ha en go helg! Hillevi

  SvaraRadera
 4. Visst är det en härlig tid just nu, varmt och skönt t.o.m. i vattnet. Och bilden på er älv gör ju att man blir ännu mer badsugen!

  SvaraRadera
 5. Ok, nu förstår jag vad du menar för gunga. Visst har vi en sådan som står här och förfaller vid mina föräldrars hus. Landsbegrepp, eller vad man nu skulle säga är ibland så roliga. En mycket äldre gunga har jag själv rustat upp, min morfars och mormors gunga från typ femtiotalet. Traditionell var man sitter brevid varann och gungar framåt. Har faktiskt funderat på att ta mig an den andra gungan också före den är totalförstörd! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 6. Vilken lycka att du fick fler plantor....
  Jag tycker mycket om den här tiden på året, fortfarande fina dagar men mycket mindre stress.
  Vilken vacker bild över älven, makalöst!
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 7. Hoppas din helg varit angenäm och bjudit på vackert och varmt väder som hos oss :)
  Kul med nya plantor, sådder som ger skörd, blomster som kan pryda borden, det är väl en del av drivkraften och nöjet med trädgård.
  Vilken fantastisk bild på kvällshimlen!!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 8. Vilken TUR du har... ligger till och med före i tidsplanen:)! Lycka är väl att få välja plantor som man vill ha... och helt GRATIS! Spännande att få se din nya rabatt sen.

  Ha en riktigt bra vecka.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera