söndag 31 oktober 2010

Mossgrönt

Det är ingen vidare fart på den här bloggen nu, men den är i alla fall inte nerlagd. :)

Snön vi fick låg kvar en tid, men nu är den borta och idag skiner solen så fint utomhus!


I ett, nästan bortglömt, hörn av trädgården under ett litet träd står trollmorsfåtöljen. Det har tagit tid, men nu börjar den anta en nyans av grönt, mossgrönt! I våras penslade jag på lite fil på den och det har säkert hjälpt till. Jag får göra om det till våren igen.

Mera mossa - jag har varit ute i skogen och tagit rätt på lite mossa till dörrkransarna. Jag är ingen stjärna på detta med fina kransar, sanningen är att jag aldrig lyckats göra någon, men har man skaffat pardörrar då måste man pryda dem med kransar. Bara maken kommer hem så han han få hjälpa mig för han har mycket pillrigare fingrar än jag.

Helst vill jag ha lingonkransar, men mossa är fint det också!
Ge mig ditt bästa tips till kranstillverkningen!

Ha en fortsatt trevlig söndag!

14 kommentarer:

 1. Härlig trollmorsstol! Det ser ut som om stommen är av betong? Ska visa den för mina barnbarn och se om de tänder på idén.
  Kransar är jag inte bra på. I stället för krans brukar vi sätta upp en kinesisk illröd träfigur på ytterdörren.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Har tyvärr inga kranstips, men jag håller med om att du måste ha kransar, när du nu skaffat pardörrar! Det kräver kransar :o)

  SvaraRadera
 3. SÅ fin trollstol! Den hade gärna fått stå här kan du tro.

  Kransar gör jag då o då, i alla fall till jul. I år har vi ny dörr och därpå ska inte hängas krans. Den får hänga på porten i planket istället. Jag använder köpt halmstomme och klär med mossstycken eller granris. Mossa är lättast att lyckas med tycker jag. Använder grön bindtråd. Sen akn amn sätta på dekorationer om man vill. Grovt snöre, filthjärtan mm mm...Oftast har mång aen tendens att sätta på alldeles för mycket "pynt" på sina kransar men de tär ju enligt mig. Smaken är som baken!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar stol, hade passat här precis !!!Du kan inte få något kranstips av mig, tillhör de lata som köper. Har dock en supersnygg julkrans som jag fått av Ninne.
  Hoppas det fina vädret håller i sig.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att du inte lagt ner bloggen:)) Bloggandet går på lite sparlåga hos mig också......
  Stolen är för härlig, kan riktigt se framför mig hur Trollmoren sitter där i stolen och nynnar på sin visa.....
  Självklart att du måste ha kransar nu på era fina pardörrar! Jag har däremot inga råd, men du kanske får några kloka tips av någon annan som jag kan ta del av:)
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 6. Älskar din stol! Ser sådär trollsk ut ;)

  Mosskrans är fina som de är men du kan sno lite murgröna om den, om du har. Titta in på blomsterverkstad och titta på hennes grejor så får du kanske inspiration, band, kottar m.m.

  Ha det gott, kram ♥

  SvaraRadera
 7. Åh vad jag gillar stolen...så stilig o med ännu mera mossa på så...nog kommer trollmor att vila sina fötter där...
  Vet inte vilka råd du vill ha om kransar...jag har gjort en hel del kransar men det låter inte som om du tänker annorlunda än vad jag gjort...Det blir säkerligen helt suveränt och fint...mossa är så vackert och det håller sig...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 8. ...att betongstolen kommer bli underbar när mossan fått ordentligt fäste!
  Här är en till som inte är nått bra på kransar. Dessutom har vi ju en modern dörr med stor glasruta vilket gör att det inte passar med en krans. Istället ska man ha en båge under fönstret och för bara en 5-6 år sen kunde man köpa sådana på marknaderna här, men nu finns det inte längre några. Jättetrist!
  Ska dock försöka mig på att göra en "båge" av en krans som jag klipper upp, eller också kanske göra en själv fast då blir den inte snygg!

  SvaraRadera
 9. Men vilken läcker stol!
  Mossa blir fint till kransar tycker jag gillar kryptomeria men det måste man köpa. Den växer hos oss och har små söta kottar. En form av cypress.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Underbar stol! Jag hade en bild av en sådan fåtölj, som jag just deletade från datorn, eftersom jag glömt att skriva var den kom ifrån... var det kanske din? Har för mig att jag kopierat den från Lottens Vita o Gröna.

  Kram H.

  SvaraRadera
 11. Den trollemors stolen är bara så härlig. Lägg lite mossa fr skogen i små sjok både här o var så ska du se att den mycket snart är så fulll att du kan hämta mossa där
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 12. Wow vilken Stol! Helt fantastisk!

  Ha det Bra! /Lollo

  SvaraRadera
 13. Hur har du gjort den stolen? Så fantastiskt läcker! Skulle vara kul att ha till barnbarnen. Tänk vad man hittar så här i Blogglandet när man tittar in på bloggar som andra följer. Din blogg hittade jag på Fagerdala.
  Kram Eva Linnea/Häxor & Änglar

  SvaraRadera