måndag 30 juli 2012

Kackel

I våras agerade jag rädningsarbetare när det gällde oönskade pioner, ni kanske minns?

Jag visste ju inte ens hur grannens pion såg ut, men nu vet jag för nu har den blommat flera veckor!


Tyvärr hade vi riktigt slagregn i helgen och flera pioner och andra högre blommor har nästan dukat under, men än har jag en del kvar!

Regn är ju oftast ganska oskyldigt ändå, men vad eller vem är det som sabbar min hostor?


Se så fula dom är.

Vi har till och med hängnat in en av brorabatterna för att överhuvudtaget få ha någonting kvar.

Jag har en misstänkt faktiskt...

eller rättare sagt sex stycken.

Nämligen Ida och hennes polare, som allt som ofta får sprätta omkring utanför hönsgården. Vid det här laget vet jag att man måste passa på dem väääldigt noga...

Jag kör en pionbild till!

Älskar ju de pastellrosa och vita, men så upptäckte jag att jag har en som drar lite mer åt korall. Korall är ju inte alls min färg när det kommer till inredning och kläder, men i trädgården är det inte så tokigt ändå!


Även den här står i hundgårdsrabatten precis som grannpionen ovan. De två matchar inte varandra, men när den här slagit ut blev den nästan helt vit.


 Jag har massor av idéer för trädgården nu, men jag saknar lite resurser för att ens påbörja något utav dom. Ett lass jord, en grävmaskin, ett gäng rosor, en släpkärra grus, ett par fruktträd, några plank och lite sånt. :)

Jag har jobbat min första dag efter semestern idag, men det betyder ju inte att sommaren är slut!

Ha en skön måndagkväll!
4 kommentarer:

 1. Kanske inte så kul att få hackade hostor men hönsen är ju så sööööta! Balansgång... hönsen inne... eller ute i det fria... förstår tankarna.

  Mina sista pioner klipptes bort idag och aldrig har dom stått så länge. Njut av dina så länge du kan!

  Ha det gott.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Så fina pioner, både den fådda och den andra!
  Mina hostors blad är också under attack, men det är av sniglar och de skadorna ser helt annorlunda ut. Jag tror du har fog för dina misstankar, hostablad är tydligen mycket mumsiga!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Underbara pioner, men vad sent dom blommar!? Du beskriver massor av vad jag saknar i trädgården också - men det viktigaste, en "trädgårdsslav" glömde du bort!!

  SvaraRadera
 4. Så fina pioner.. mina har oxå blommat sent.. de sista har just blommat färdigt..o nu är det liljorna..Här regnar det idag o alal blommor blir så tunga av allt regn att de börjar syda (peka) neråt...Haha kanske det är Ida som har förstört dina fina hostor..inte vet jag..

  SvaraRadera