onsdag 11 mars 2015

A rose is a rose

Vår husrabatt som vi har längs östra gaveln har länge stört mig. Några mindre akutinsatser har gjorts, men det har som aldrig blivit bättre.

På sensommaren/hösten rensade jag den på växter och jag vill i alla fall nu minnas att jag slutförde den punkten helt, men i minnesbilden finns ett gäng stjärnflockor och grumsar, men det märks snart hur det var med den saken. Jag hade några riddarsporrar som planterades där i höstas, likaså en kantväxt.

Nu har jag beställt några nya Flammentanzrosor som ska få klättra upp på väggen, jag har haft en där förut och det var fint med de röda blommorna mot den gula husväggen. Tanken är också att de ska, med hjälp av riddarsporrarna, dölja vår otroligt fula husgrund (eller åtminstone låta blicken dras till nåt finare).

När man kommer hem är det den rabatten man ser först så jag hoppas att det ska bli lite snyggare.

Förra året hade jag stora problem att få tag i bra jord, men förhoppningsvis får jag det i vår för jag vill bjuda dom nåt riktigt mumsigt så att det börjar växa bra en gång för alla. Jorden som var innan var nog rätt mager.

Jag älskar ju doft i trädgården så för att kompensera de doftlösa rosorna beställde jag en Maiden´s Blush, som ska vara "starkdoftande" enligt den snabbgoogling jag gjorde medan varukorgen fylldes. I övrigt vet jag att den härdiga rosen växer fint här uppe.
Bilden är från Hortogreen.com där jag gjorde mina inköp.


 Mitt angenäma problem nu är att jag inte har nån direkt plan på var den ska placeras, men en ros ska jag nog kunna hitta en plats för! 

4 kommentarer:

 1. Vilken tur att ni har en så ful husgrund att den inspirerar till ett fyrverkeri i rött!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 2. Jättefin maidens Blush! Det blir säkert jättebra! Känner igen det där med det första man ser när man kommer hem. Förra året gjorde vi äntligen slag i saken med att gräva rabatter längs husväggen för det är liksom uppfarten till garaget också. Blommor i lila och vitt, såg bra ut förra året, ska bli spännande att se den i år.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar ju rosor, har en hel del, men har ju sett på flera bloggar där de har närmare hundra. *Mammas blommor* har många att välja på.
  Jag ska vara glad för de jag har och kunna namnen på dem.
  Maiden´s Blush står också på min önskelista, ja kanske några till, *fniss*
  Snart är det dax att vända på badkaret och fylla med vatten, tiden sticker iväg snabbt . . . .
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 4. Ja, när man kommer hem vill man mötas av nåt fint och det blir det säkert!
  Ha det så gott i helgen
  Anette

  SvaraRadera