måndag 23 mars 2015

Fyra nyanser

...av brunt är vad det är hos mig nu. Så tråkigt ser det ut.
Jag har i alla fall börjat klippa ner de vissna perennerna, färgen är densamma, men det ser lite mer städat ut.

Som synes så är det fortfarande lite snö kvar så jag dröjer med krattningen tills det torkat upp lite. Jag skulle behöva skola om massor med frösåddingar, men jag kom som av mig när det blev massa minusgrader igen.
Jag behöver också fixa till någon mer hylla och belysning därtill.

Nu är det ljusare på kvällarna så ikväll skulle jag hinna med mycket, men när jag kom hem till ett tomt hus upptäckte jag att jag inte hade någon nyckel...

Fram med stegen, ställa upp den mot altan (som sitter mååånga meter upp), klättra upp (trots en viss rädsla att klättra upp på stegar), krångla mig in genom ett litet hål i altanräcket (tordes inte klättra ända upp och över räcket), dra efter andan och hoppas, hoppas, hoppas att altandörren är öppen.

Phu, det var den... Efter att grannen haft inbrott blev vi mera noga att låsa altandörren, vissa andra skumma typer lär ju också kunna ställa upp en stege), men idag var den alltså öppen.

Efter det äventyret tappade jag sugen för det mesta och har inte gjort särskilt många knop, men om nån timme kommer familjen hem och då ska vi fira sonens födelsedag som är idag!


Ha en skön vecka!


6 kommentarer:

 1. Vilken tur du hade då det hade inte jag som bor på 5te våningen i ett höghus. det blev för mig att leta up en väninna som jobbar här bredvid och följa med hem tills mannen kom hem Hihi.Lite tur här med då.
  Hösten kom hit i helgen så det är bara att ligga lågt med det mesta men våren kommer ändå
  Ha en fin och bra vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Vilket äventyr och vilken tur att ni varit slarviga med altandörren! Vad skulle du ha gjort om dörren varit stängd? Låter som en vansklig klätterövning där.
  Även jag kom av mig med trädgårdsarbetet - åtminstone det utomhus - när vintern slog till igen. Kurar inomhus...
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 3. Vilket äventyr! Ibland är det tur att man glömt att låsa:)
  När jag ser dina bilder så känner jag vårdoften! Tänk att lite ruttet gräs kan dofta himmelskt! Idag på promenaden runt sjön kände jag den och tänkte på lågskor, hopprep och vårjacka! Det var några år sen men doftminnet är starkt!
  Snart kommer våren tillbaka, idag har det varit sol och +9 här:)

  Ha det gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Inte världens bästa start precis, klättra på stegar är det värsta som finns, men tur att altandörren var öppen så du tog dig in. Hoppas ni fick ett fint födelsedagsfirande senare på dagen.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Jösses, vilken dramatik! Här är det mycket snö i trädgården än, men rabatterna längs huskanterna börjar Tina fram. Inga blommor ännu, men hopp finns, ha ha.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Så ser det ut hos mig oxå fast ingen snö, ännu det kan komma nysnö. Det pratas om det hela tiden, en del fått massor vi inget.
  Men det är ändå en månad för tidigt med allt, sen kommer april med 'fåragö', så säger vi i Småland.
  Ha en extra nyckel i fickan om det fungerar, hihi . . . jag gjort något liknande en gång, hihi . . . inte kul, men det gick bra till slut.
  Ja det var drama på hög nivå, *fniss*

  Sköt om dig,/ Eva

  SvaraRadera