onsdag 13 maj 2015

Häck-tok

Min syster håller på att plantera häck kring sin köksträdgård, som jag har berättat tidigare, och vi har pratat rätt mycket om vad som skulle kunna passa och så vidare. 
Vi har inte en enda häck hos oss och det är inget jag funderat särskilt mycket över, men så visade syrran mig reportaget i nya AoT från Barbros trädgård.


Trädgårdsinnehavaren har flera olika häckar och bland annat är det sibirisk lärk i en del av dom.

Jag blev helt häckbesatt och började googla och blev mer och mer övertygad om att en sibirisk lärkhäck skulle passa ypperligt i min trädgård. Härdig, kan hållas smal och verkar växa hyfsat snabbt. Och helt plötsligt hade jag inte mindre än sex olika ställen som det skulle passa jättebra, haha!

Vi har skogen som granne och jag tror att det är det som gjort att jag inte intresserat min nämnvärt för häckar eller träd för den delen. Jag har använt andra växter för att dela av olika områden till exempel.

Jag hittade ganska snabbt ett skogsföretag i närheten som hade just sibirisk lärk där jag fick köpa några plantor. 
Igår var jag oich hämtade dom och han som sålde dom undrade nyfiket vad jag skulle ha dom till? "Jag har aaaldrig hört talas om nån som ska ha en lärkhäck..." var hans kommentar. Jaja, nu har han i alla fall det!


De här små pytteplantorna ska i alla fall få rama in vårat trädgårdsspa. Visar väl ett foto på resultatet om några år när de vuxit till sig. :)

Trevlig trädgårdshelg!


7 kommentarer:

 1. Det låter spännande! Nu börjar det snurra i min hjärna... måste googla... har ställen där jag också skulle vilja ha häck...

  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 2. Om du skulle ångra dig om några år kan du ju alltid låta dem växa och sedan använda som altangolv eller liknande. Det är ju sibirisk lärk som man använder istället för tryckimpregnerat virke.

  Ha det fint!
  Karin

  SvaraRadera
 3. Spännande med en lärkhäck! Du kommer säkert att korsas av fler häckar av lärk nu när du har fått häckögon:) Visst är det märkligt när en idé tar form? Då går det inte att värja sig liksom!

  Lycka till och ha det fint!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är jättefint med häckar men har ingen själv. Jo en ful syrenhäcken ut mot vägen, och den har vi misskött så den är alldeles gles och fyller inte sin funktion som insynsskydd. Ska bli spännande att se hur din runt utespat blir, låter väldigt snyggt. Och det där reportaget måste jag läsa, har knappt öppnat tidningen.

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig inspiration du måste ha fått för det verkar ha gått fort från ide till plantering. Spännande med lärk som häck och det blir nog jättefint och mysigt runt erat spa.
  Ha en fin helg! Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Den tidningen och det reportaget har jag läst flera ggr, mycket bra.
  Så kul att du hittade något som intresserade dig, det ska bli spännande att få se lite mera av häcken.
  Jag blev oxå nyfiken på ditt resultat även om det bara är i början på växtligheten.
  Lycka till/ Eva

  SvaraRadera
 7. Lärkhäck? Ser med spänning fram mot den fortsatta utvecklingen av projektet!
  En fortsatt skön helg
  önskar Laila

  SvaraRadera