onsdag 20 maj 2015

Norrlandstema

Lite förvånad blev jag allt när Trädgårdstisdag igår gjorde en norrlandsrabatt. Men glad!

Lite mycket snack om smörbollar och älggräs, men det kanske mest beror på att jag har svårt att placera smörbollarna i min egen norrlandsträdgård. :)


Jag gillar John i programmet och smålog för mig själv när han sa typ att "allt norr om Skåne är svårt". 

Vi har ju jättefina blommor, träd och buskar i Norrland!

Det som är tråkigt med Jämtland kan jag tycka är den korta våren och sommaren och att det inte är helt lätt att skörda egna persikor och fikon. Om man säger så. 

Må så gott!

7 kommentarer:

 1. Jaha då missade jag det programmet med. Det kanske är så att det ska vara folk från "bygden" som ska leda såna program också Inte bara kända från TV. Där man lever lär man sig mycket av sin omgivning.
  Ha en fin och skön onsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. jag som nästan aldrig ser tv har missat et helt, men inte Marianas mästerrabatt. Så synd att han säger så att "allt norr om Skåne är svårt" han borde nog komma upp på studiebesök och se våran prakt:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Ja då har jag missat trädgårdstisdag igen. Tack för påminnelsen så att jag kommer ihåg att titta igen. Roligt att de hittat utanför Skåne, för oss som bor lite längre norrut. Ja, du bor ju mer norrut än jag men att skörda persikor och fikon det låter sig inte göras här heller utan astronomiska insatser.......Vi har så mycket vackert och gott vi också så vi får njuta av det. Mina jordgubbar blommar nu och de längtar jag verkligen efter.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Jag såg också programmet och spetsade öronen när de pratade om "norrlandsrabatten". Trots att jag bor betydligt längre söderut än du så har jag många svåra lägen. Men visst gör de det lite lätt för sig när de säger att allt norr om Skåne är svårt!
  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 5. Hej
  Jag tycker barfrosten hos oss är nog så besvärlig. Varje år dör alltid något fast jag täckt med löv och granris.
  Min dröm är att få se en Norrlandsrabatt i verkligheten det skall vara något alldeles fantastiskt.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Säger som Annika. Barfrosten är en lömsk mördare i söder. I natt hade jag faktsiskt täckt alla grönsakssängar. Ska bli kul att se hur en norrlandsrabatt ser ut genom en skånsk engelsmans ögon.
  Tycker personligheterna i programmet är mer underhållande än innehållet många gånger.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  SvaraRadera