tisdag 6 september 2016

Välkommen herr Schubert

Igår och idag har jag jobbat med en träduppgift jag har i Växtkunskap. Så många snyggingar till träd det finns! Nu finns inte alla tillgängliga i Jämtland direkt, men några är härdiga även här. Jag bläddrar fram och tillbaka flera gånger om i min studiebok.

Med skogen, och dess familjemedlemmar gran, tall och björk, som granne har jag i alla år vävt in mig i en tro att det räcker med stammar och grönt. Jag fick för mig att det inte går att plantera fler gröna väggar och tak. 
Redan ifjol började ena ögat kisa litegrann och jag blev lite besatt av häckar minsann. ;) I år har jag förgäves försökt få tag i fler lärkplantor, men jag fortsätter letandet nästa år. 

I år har jag tagit in massor av buskar och träd som växer på skolområdet och båda ögonen öppnas sakteliga. 

Om det tar tid för mig att öppna ögonen så är jag rätt snabb på agera när jag väl fått blicken. :) Jag kollade upp lite och bestämde mig för att en Schuberthägg skulle vara snygg i en siktlinje vi har från grusgården mot skogsstigen. Nu är den planterad i kanten på Bärträdgården sen några veckor, men än är den väldigt pyttig i storleken så den har ingen vidare effekt än.
På våren är den helt grön för att ett par veckor senare slå över till mörkrött!

Och jag har verkligen varit blind för helt plötsligt ser jag att grannen ju har en likadan hos sig, fast uppväxt! Det är inte så vanligt med mörkbladigt här uppe faktiskt så jag borde ju ha märkt den tidigare...

Grannens Schubert
Nu under tiden jag skriver funderar jag på om man skulle kunna stamma upp Schuberthäggen? Den har samma växtsätt som en "vanlig" hägg så det kanske får stanna vid en tanke.


1 kommentar:

  1. Tack för att du delar med dig av dina nya insikter och kunskaper! Schuberthägg är noterad i min lista över eventuella inköp!
    Allt gott!/Laila

    SvaraRadera