tisdag 1 november 2016

Trädgårdsmästarens anteckningar

Jag läser massor med böcker, trädgårdslitteratur, studieböcker förstås, deckare i nästan opassande mängd och en del riktigt bra romaner helt utan mord och blod. Böckerna lånar jag mestadels på biblioteket.

Nu i höst har jag bland annat haft André Strömqvists Trädgårdsmästarens anteckningar hemma. Det blev lite snärjigt att hinna med den när skoluppgifterna skrek på mig, men jag har tagit mig tid att noga bläddra i den och fastna lite längre på vissa sidor. 

Man får följa årstidens växlingar på ett väldigt fint sätt, sen att den inte verkar vara helt i fas med årstiden som är i Norrlands inland samtidigt är en annan femma.
Vems är anteckningarna? Är det en trädgårdsmästare från förr som skrivit dom? Är det Andrés egna? Kanske en blandning och en del fiktion?

Tänk om de noggranna och vackra anteckningarna legat kvar i byrålådan. 

Det är en riktigt fin bok, en bok som jag kan lära mig av, en bok som jag kan drömma mig bort med och en bok som jag vill läsa mer i.

Ett boktips från mig till dig!
Med detta väldigt svartvita och novemberfärgade blogginlägg önskar jag en trevlig kväll!

7 kommentarer:

 1. André skrev länge handboken i AoT, läste den alltid med stort intresse. Sätter upp boken på min önskelista (även om det är fullsmockat i hyllan med trädgårdsböcker här i vårt lilla torp).
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Tack för boktips, fanns redan på önskelistan men nu blir jag än mer övertygad.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Den ska jag ta och boka på biblioteket. Nu när växtsäsongen börjar gå mot sitt slut är det mysigt att i höst- och vintermörkret inspireras och planera inför kommande säsonger. :)

  Sköt om dig och ha en fantastiskt fin november!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Bra att få lite tips om trädgårdsböcker - även om man kanske inte behöver det. Har flera hyllmetrar! *fniss*
  KRAM - Susie

  SvaraRadera
 5. Jag säger som Susie, jag har flera hyllmetrar med trädgårdsböcker m.m. Tycker mig känna igen den texten, måste nu kolla lite i mina trädgårdsböcker vilken det är. Jag t.o.m. köper äldre trädgårdsböcker på loppisar och Sekund Hand, på höst och vinter drömmer jag mig tillbaka genom vacker text och fina bilder.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 6. Tack! Det är alltid kul med tips på bra böcker. Gillar det André skriver i Allt om Trädgård och smakprovet på sidan du visar skvallrar om ett härligt språk som bara det är en njutning i sig självt. Det får bli något för önskelistan till Jultomten i år.

  SvaraRadera
 7. Läste ditt förra inlägg också och såg att du fått massor av fina tips. Kom dock att tänka på min systers trädgård och att där växer en veronica med rosa blomspiror som blir över metern hög. Hon har den tillsammans med höga gräs och det är vackert. Varken hon eller jag vet tyvärr inte vilken sort det är men, som sagt, fin är den. Hoppas det lossnat för dig med dina planteringsförslag. Känner igen den där känslan du beskriver när man närmar sig att bli klar med något ....

  SvaraRadera