Vardagen rullar på med allt vad det innebär. Avbrott blir det på helgerna då vi drar iväg på tävlingar med barnen. Förra helgen tex var det skidskytte för båda och vi bodde borta för andra helgen i rad. Den här helgen gjorde jag och syrran ett litet undantag då vi anslöt senare och då tog in på hotell medan de andra bodde i campingstugor. :) Den här helgen var det bara en tävling och bara några mil bort. Den ena fick stanna hemma med sin förkylning medan den andra gjorde ett fint lopp i längdskidor.
Idag är vi hemma och då blir det soffhäng framför vinterstudion medan tvättmaskinen får gå och lite plockande blir det mellan varven. Även om jag tycker att det är jätteroligt att barnen hittat sina favoritsysselsättningar som engagerar hela familjen så tycker jag att det är skönt att bara få vara hemma!
När man tränar är det viktigt att fylla på med energi snabbt efter träning och tävling så ibland gör jag (eller sonen) energibars och de jag gjorde nu senast känns riktigt energifyllda!
Energibars
8 dadlar
2 äggvitor
½ banan
1½ dl havregryn
½ dl russin
1½ dl kokos
1 dl solrosfrö
½ dl linfrö
1½ dl mandel
2 msk chiafrö
½ dl kakao
3 msk kallt kaffe
50 g mörk choklad
Mixa samman allt utom chokladen. Ta lite i taget så att det inte blir för tungt för maskinen. Tryck ut smeten på en plåt och grädda i 180 grader i ca 20 minuter. När den svalnat pensla smält choklad över bitarna. Jag toppade mina med lingonpulver och kokoschips.
Jag önskar dig en riktigt skön söndag!
Idag är vi hemma och då blir det soffhäng framför vinterstudion medan tvättmaskinen får gå och lite plockande blir det mellan varven. Även om jag tycker att det är jätteroligt att barnen hittat sina favoritsysselsättningar som engagerar hela familjen så tycker jag att det är skönt att bara få vara hemma!
När man tränar är det viktigt att fylla på med energi snabbt efter träning och tävling så ibland gör jag (eller sonen) energibars och de jag gjorde nu senast känns riktigt energifyllda!
Energibars
8 dadlar
2 äggvitor
½ banan
1½ dl havregryn
½ dl russin
1½ dl kokos
1 dl solrosfrö
½ dl linfrö
1½ dl mandel
2 msk chiafrö
½ dl kakao
3 msk kallt kaffe
50 g mörk choklad
Mixa samman allt utom chokladen. Ta lite i taget så att det inte blir för tungt för maskinen. Tryck ut smeten på en plåt och grädda i 180 grader i ca 20 minuter. När den svalnat pensla smält choklad över bitarna. Jag toppade mina med lingonpulver och kokoschips.
Jag önskar dig en riktigt skön söndag!