lördag 12 december 2009

Triss

Mannen köpte hem några nya krukor tidigare i veckan, plus nya hyacinter då de första blommat klart/blommar redan.

Barnen fyllde idag krukorna med gårdsgrus och jag stoppade ner hyacinterna. Snacka om familjeprojekt! Om än i liten skala :)Så länge får de stå på nya matbordet i vårt "nya" rum.
Vi är gardinlösa där inne fortfarande. Jag har gardiner som jag tycker mycket om, men de är alldeles för korta så vi är utan tills vidare. Funderar på om jag kan förlänga de vita linnelängderna jag har? Man kan se det fula, stora elementröret som går upp bredvid fönstret och det är anledningen till att jag absolut vill ha längder istället för kappor.

Solen har skinit idag och det är ju trevligt, men nu längtar vi alla efter snön och ljuset som den faktiskt för med sig. Förutom de få timmarna när det är dagsljus (ca 4,5 timme idag) så är det riktigt, riktigt mörkt ute utan den vita snön.

Jag har inte julpysslat något särskilt idag. Förutom att kolla på skidskytte och längd på teven så har jag mest tagit hand om det här vardagliga som inte hanns med i veckan som gick, det vill säga tvätt och städning.

Morgondagen bör bestå av lite mera ljus i mörkret... :)

Ha det gott!

PS. Det är svårt att fota utan dagsljus, men det är svårt att fota i skarpt och lågt solsken också. :)

6 kommentarer:

 1. Vad fint det var med tre hyacinter i rad så där! Har du ingen jord i, bara grus?
  Jag har också varit gardinlös länge, men nu äntligen fick jag upp gardiner i vardagsrummet.. undrar om du har samma tapet som jag har i sovrummet, fast brun...är det Magnolia månne?

  SvaraRadera
 2. Jo tack, det är jättesvårt att fota inomhus nu i detta halvgråa väder vi har.
  Jag ahr inte heller julpysslat så mycket idag, slog in ett par julklappar bara. För övrigt blev det slappa, tvätta, plocka och sen iväg för dansuppvisninge mm. Kram!

  SvaraRadera
 3. Jasså, solen lyser hos dig :) det är väldigt glest mellan solstrimmorna här så vi famlar i mörker och gråmulna dagar fortfarande !
  Så stilrent med tre krukor på rad med hyacinter.
  Hoppas du får en trevlig luciamorgon! /Bea

  SvaraRadera
 4. Jag tror du kan förlänga dina gardiner, du har så flinka fingrar =) Vet ju inte hur de ser ut men vitt går ju alltid bra till allt - ett gammalt spetslakan? Kan ana att du gillar den stilen =)

  Gissa om jag var glad när snön kom!! Fniss... jag var så upptagen med att trassla ut ljusslingan till granen, så jag såg det inte först utan det var min syster som ringde och sa: "titta ut Lotta - det snöar", och ja j-r! Det snöade!! Jag for ut och njöt av det vita och strax efter kom yngsta tonåring och skulle ut en promenix - just för att det snöade :) VI är nog lite tokiga i snön, hon och jag :)
  Det skall bli kallt här och förhoppningsvis så kan det komma små flingor så det i alla fall inte regnar.....

  Nu är granen inne, ljusen i men får inte sitt pynt först i morgon - dottern som skall pynta pluggar för ett prov och skall jobba extra i morgon bitti så luciaglöggen tar vi när hon kommer och pyntar granen. Tänk att det redan är lucia...... då börjar julen för mig :)

  Ha en skön lucia, kram =)

  SvaraRadera
 5. Vilket fint matrum ni fick, härligt med familjeprojekt.
  Nu har jag postat några snöflingor till dig, beräknas komma fram på andra advent:)
  Önskar dig och de dina en ljus och fin luciadag!

  SvaraRadera