måndag 7 december 2009

Garden uppåt väggarna

Jag har tidigare berättat att vi gjort om lite i ett av rummen här hemma. För 35 år sedan tapetserade min pappa det rummet med en röd tapet (och som de satt! han visste vad han gjorde...). När vi flyttade in visste vi inte riktigt vad vi skulle ha rummet till, men vi rollade över tapeten med lite ljus färg. Sedan gick åren och det hände inget mera, men för ett tag sedan var det alltså dags.

Ett matrum med plats för många skulle det bli.Det har använts som lekyta för barnen att köra omkring med tramptraktor och dockvagnar och varit nästintill omöblerat.

Vi tapteserade med en mönstrad tapet i ljusgrått. Farmors gamla byffé som stått i uthuset fick åka en sväng till lackeraren och gick som mörkbrun och kom tillbaka som vit. Och nästan ny.

Vi har skaffat ett nytt matbord och så småningom ska vi köpa stolar till (kan vara bra att ha). Det är ett riktigt rejält matbord där vi får plats många!

Mitt zinkhus som jag köpte förra året fick äntligen den plats det förtjänade!En liten dikesgran fick också ta plats där för att jula till det lite.En hyacint eller två ska också komma på plats.

Ena hörnet - ett annat kommer kanske en annan gång.

Ha en skön måndagkväll!

11 kommentarer:

 1. Så fint det blev med den vackra tapeten! Är det Magnolior?
  Kul när man kan få till mera yta att leva på och dessutom snygga upp gamla möbler - härligt!
  Jag vågar knappt andas om mina fortsatta önskningar en tid framöver, när maken sliter för att få min ateljé klar in i det sista. Vi hinner dock inte få klart till jul :(
  Men...till kommande odlingssäsong :)
  Trevlig kväll! / Bea

  SvaraRadera
 2. Den tapeten är ju så fin! Gillar era lister och detaljer kring fönstren med, hoppas ni visar bilder på resten av rummet med.

  SvaraRadera
 3. Vad fin magnoliatapeten blev......och farmors gamla möbel. Jättefint!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Oj så fint! Den tapeten e jättefin o verkar passa perfekt där speciellt tillsmmans med den fina skänken! Tänk vad lite färg kan göra :-)

  SvaraRadera
 5. Det blev jättefint. Älskar den där tapeten! Zinkhuset pryder sin plats =) Tänk vad annorlunda möbler kan bli med lite ny färg. Snyggt!

  SvaraRadera
 6. Men du ... vad snyggt! Himla fin tapet, och zinkhuset passade perfekt. Nu måste du ju visa resten av rummet också. Har man sagt a får man säga b ... typ. Det var väl nån mening med att barnen skulle få rejsa runt fritt där innan ni gjorde snyggt! Kram! /Jenny

  SvaraRadera
 7. Va´fint ni har gjort. Härlig tapet...Kul när man fått fixa till lite. Mysigt på skänken....Kram Lena/isis

  SvaraRadera
 8. Jätte fint! Verkar underbart rogivande!

  SvaraRadera
 9. Åhh vad fin tapet! Vi talade om att sätta upp en fondvägg .... kanske ska vi göra slag i sak! Ja hyacinterna fick åka ut- fick huvudvärk..=( / kram åsa

  SvaraRadera
 10. Svar: Teckensnittet heter Bleeding Cowboy o du kan ladda ner det här: http://www.dafont.com/bleeding-cowboys.font

  SvaraRadera
 11. Vilken underbar tapet!!
  Den hade passat i vårt lilla hus också.
  Tack för tipset för en annan hade nog inte hittat den själv.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera