måndag 22 augusti 2011

Blått är flott

Japp, då är första arbetsdagen avklarad! Det gick bra, men nog hade jag kunnat tänka mig en eller två veckor till med ledigt.


Bolltisteln sådde jag för flera år sedan och har flyttat ett par gånger, men det var först när jag flyttade den till nuvarande plats som den verkligen växte till sig och började blomma!

På nästan alla foton jag tar så ser man en skymt av växthuset. Det har ju inte alls en central plats i trädgården, utan står i ett hörn. Det kanske är för att undvika torkställning, uthus, bil och så vidare?


Veronican som jag nu har turen att ha flera plantor av. Jag tycker de är fina på ett stillsamt sätt, de gör inte så mycket väsen av sig i rabatten, men ger stadga åt planteringen utan att vara kaxig.

Kolla in biet!

Just den här vet jag inte vad det är för någon veronica, det fanns inga märkningar där jag köpte den, men de jag själv har sått är strandveronica.

Solen skiner ikväll, men jag tror jag ska vila i soffan tillsammans med en bok och sedan titta på dansk deprissionskomedi. :)

Trevlig kväll önskar jag dig!

7 kommentarer:

 1. Oj, både Bolltisteln o Veronikan är överblommade för längesen här. Men de är fina hos dig!//hELEN

  SvaraRadera
 2. Förstår att du gillar den. Den är fin. Lyckos dig som fortfarande har vinbär.

  SvaraRadera
 3. Bolltistlarna är så himla fina tycker jag. Provade på att flytta mina och hoppas att de kommer att trivas på nya stället.

  Lykke är ju en klar favorit på tv. Helt underbar.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Vilken häftig bild på biet!

  Jag önskar dig en toppendag!
  Camilla

  SvaraRadera
 5. Bolltistlarna är jättefina. Jag har trott att tistlar vill stå torrt men idag i programmet om Chelsea Flower show påstod en man att tistlar vill stå fuktigt... man lär sig. Fast det kanske är olika för olika tistlar...?
  Visst är depressionskomedin bra, kollar också på den. Lustigt ord :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 6. Blomflugan är ju hur cool som helst. Som en liten kollibri. Både bolltistlar och veronikor är så fina och tacksamma i trädgården.

  Kram!

  PS. Lykke är en av få tv-program som jag följer. Den är skönt torr-rolig, på ett danskt avslappnat vis.

  SvaraRadera