tisdag 9 augusti 2011

Knas

Semesterlivet fortsätter, men idag och igår med både regn och kyla. Igår var det fortfarande varmt och mellan skurarna var vi ute och fixade lite, jag gjorde en ny plantering och maken fortsatte med tegelstensprojektet mellan skurarna.

Idag drog vi iväg på en loppisrunda i trakten och 30 spänn fattigare kom vi hem och frööös, brr bara 12-14 grader så jag satte på ugnen och bakade kanelbullar. Nu regnar det igen, men vi ska snart försöka ge oss ut på en liten springtur.

Solrosor och ringblommor blommar och så även astrarna. Detta tillsammans med kylan och regnet gör att det känns något höstlikt...Jag tror på sommar igen särskilt som vi ska ha grillfest tillsammans med tjocka släkten på fredag!

I våras blandade jag ihop mina sådder med strandkrassing och sommarflox, men jag planterade de i krukor och rabatter som jag trodde var vad.
Något förvånad blev jag för ett tag sedan när jag upptäckte borstnejlika lite här och var där jag trodde att flox/strandkrassing var planterad.

Så förvirrad som den där människan verkar är det väl inte så konstigt kanske ni tänker?

Faktum är dock att jag HAR både strandkrassing och sommarflox i mängder och dessutom tror jag inte ens att jag äger någon fröpåse med borstnejlika, men det ska jag kolla.En annan konstig grej är att jag låtit ett ogräs växa sig stort (just det kanske inte är helkonstigt)  i en ny rabatt och jag undrar vad det är?


Har fotat snett underifrån och de gula blommorna ser lite ut som physalisblommorna, men inte bladen.

Kom förresten på att jag hade två sjuåriga medhjälpare i växthuset i våras och de sådde både det ena och det andra så hittar jag bara igen fröpåsen så kanske det mysteriet är löst. :)

Ha en skön kväll!
 

5 kommentarer:

 1. Det låter som en perfekt syssla i det vädret ni haft - att baka kanelbullar. SÅ gott!

  En springrunda har jag precis tagit efter över tre veckors ofrivilligt uppehåll. Det var jobbigt men jag är glad att jag klarade att kämpa på hela tiden.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej! Ja är det inte lite höst i luften, så säg ... Men det är rätt mysigt! Jag har shoppat lite höstiga blommor idag, krysantemum, cyklamen, astrar mm. Blir lite såna arrangemang nu, jag ska göra mig av med de sista pensékrukorna.

  Jag har problem med att kommentera hos vissa, hos dig tex kan jag inte kommentera med googlekontot utan måste välja anonym, skittråkigt! Har kompisar som försöker kommentera som anonyma hos mig eftersom de inte har konto men det funkar visst inte alla gånger ...

  Ha det bra, kram
  Jenny

  http://annelundstradgard.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. oh det är inte bara vi som har höstlikt, vi hade med 12 grader inte alls skönt, men man får höstmysa till det lite så blir det bra.

  Spänande med ert tegel att se vad ni kommer fixa med det. ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 4. Känner att luften börjar bli höstklar, med det vägrar jag kännas vid än på ett tag. Så idag blev det ett dopp i havet, för jag ska ha sommar hela augusti:)

  Ha en fortsatt fin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera
 5. Jo det drar nog mot höst, finns väl inget att göra åt. Borstnejlikor bara älskar jag
  Ha det så bra
  Kram

  SvaraRadera