tisdag 25 augusti 2009

ChocolateJag "betongade" för första gången för i år förra helgen. Det blev en extratjusig trampplatta. Eftersom marken lutar där grusgången börjar (det är därför den börjar/slutar där för att det var så svårt att få till det bra när det blir slänt) så blir den en fin början som förhoppningsvis håller gruset på plats.


Det är inte så snyggt nu med all sand kring plattan och kantstenarna, men det kanske blir! Plattan är nersänkt i (o)gräsmattan så det ska gå lätt att klippa (o)gräset.

I februari sådde jag fingerborgsblomman Chocolate och nu blommar den första av kanske sju-åtta plantor. Att den skulle vara mindre än vanliga fingerborgar visste jag, men nu när den blommar blev jag förvånad att den var SÅ pluttig.
Ja just det, det var i februari 2007 som jag sådde fröna... :) Med den här takten och en blomma i taget så har jag i alla fall plantor de närmaste sju åren och så kan de ju fröså sig också! =)

Jag blev mera sugen på choklad när jag beställde fröpåsen än när den faktiskt blommar och det kanske är tur eftersom den väl är giftig!?
Min Ciao-ledtråd i gårdagens inlägg betyder att vi har bokat ett hus i Toscana nästa sommar!! Så glad, så glad!
Ha en fin kväll!
PS. Jag har lite svårt med mellanrum när det är nytt stycke, ibland går det av bara farten och ibland ser det bra ut när jag skriver, men inte efter publicering - varför?

11 kommentarer:

 1. Inte snyggt??? Det är ju jättefint och verkligen en snygg övergång.. den ska du vara jättenöjd med. Toscana så himla mysigt.. grattis.. =). Ha en fortsatt skön vecka.. Kram Moa

  SvaraRadera
 2. Gillade din nya trampsten. Går det att använda mattan igen för en ny gjutning?

  SvaraRadera
 3. Wow, vad duktig du är! Den blev supersnygg.

  Marit

  SvaraRadera
 4. SÅ snyggt det blev med det mönstret på en platta!

  SvaraRadera
 5. WOW! Vilken snygg betongplatta!
  Kan du inte komma förbi och gjuta lite här hos mig oxå? Jag hinner inte med själv just nu...
  ;)

  Varför det blir sådär med stycken och så vet jag inte, men jag råkar oxå ut för det. Är sååå störande, förhandsgranskar och ser att det ser bra ut och sen gör det inte det ändå när jag lägger upp det...?!
  Ja,ja, har man inte större problem än så så går det väl bra ändå.

  Sköt om dig!
  Och du, vad kul med Toscana nästa år !!! =)

  SvaraRadera
 6. Vilken snygg platta! Nu blev jag riktigt sugen på att göra en sån också!

  Ja, visst är det märkligt. Bloggers program verkar inte vara helt genomtänkt. Jag råkar också ut för just det ibland. Det händer även att jag inte kan flytta bilderna och få texten mellan dem. Konstigt...

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Du har gjort precis så som jag funderat på att göra. FAst min kommer att få bli ingångssteg åt växthuset. Anv. du en gummimatta? Eller kanske hade du en bättre idé? Urläcker är den oavsett hur du gjort den / gittan

  SvaraRadera
 8. Snyggt gjutet :) och roligt att se hur det blev med en halvmånematta. Jag stod och höll i en för ett tag sedan men vågade inte.... visst är jag feg :) Det bidden en vanlig matta, då jag skulle gjuta en till och den förra mattan höll inte till mer än 3 gjutningar :)
  Jag sådde också digitalis chocolate men insåg att jag har nog sått två olika sorter, en som är låg och en som är riktigt hög. Dessa såddes också 2007 och jag skall ta frö av båda så du kan få frö till den höga längre fram :) Ha det så gott, kram :)

  SvaraRadera
 9. Visst blev det snyggt med trampstenen!! Jag hade önskat det fanns mera tid just nu, för alla trevliga saker man kunde dona med :)
  Men jag är tvungen att prioritera i viktighets-ordning, för vårt bygge tar enormt med tid!!
  På spisen står en kittel med syltkok och bär finns i mängder och det sprider väldoft i huset.
  Trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 10. Glömde att skriva - den Fingerborgsblomman har jag med och den har faktiskt fått högre status än från början hos mig :))// Bea

  SvaraRadera