söndag 30 augusti 2009

Lingonrace

Nu är snart den här helgen till ända och jag har haft en riktigt bra helg som inleddes med kräftskiva. Jag är ingen storätare av kräftor, men i fredags var det fjärde gången på kort tid.I lördags tog vi med oss hinkar, bärplockare och en fikakorg till lingonskogen. Det fanns jättemycket lingon och då är det även roligt att plocka!Idag har jag plockat lite ute, slängt en del sommarblommor, som har gjort sitt, på komposten, tagit lite fröer och så klippte jag ner isophäcken ganska kraftigt. Jag brukar göra det på våren, men den har blivit så hög och yvig och efter alla störtregn så låg den mest ner med mittbena.
Det var soligt och fint, men det känns på den svala luften att hösten är här.

Höst eller ej, jag väntar fortfarande på att en del blommor ska slå ut, min rosa liljor till exempel. En som jag väntat länge på och som nu blommar är rudbeckian (eller vad är det jag har, det finns något annat namn väl?). Jag köpte några plantor hos odla.nu i våras (och har inte kvar orderbekräftelsen). De planterades av misstag i sonens rabatt, men så klart får de stå kvar där nu!


New Dawn blommar på, nu tycker jag att blommorna har blivit lite mörkare än den blekrosa nyansen de hade tidigare.
Tack för alla snälla kommentarer jag fått om betongplattan! ...och alla andra fina kommentarer också! ;)
Ha en fin söndagkväll!
PS. Andra bilden ovan är ingen actionbana för lingon utan vår bärrensare som min morfar gjort. Man häller på lite bär längst upp samtidigt som man vevar mattan uppåt. Bären åker neråt och bladskräp och sånt följer med mattan bakåt/uppåt. Superbra mackapär!

7 kommentarer:

 1. Fiffig lingongrej! Fin blogg du har och jättefin betongplatta du visat i ett äldre inlägg. Ha en bra kväll

  SvaraRadera
 2. Åhh, vilken vacker ros. Jag köpte på vinst och förlust två små vita på torget i lördags, det återstår att se om de överlever ute hos mig. Inomhus har jag alltid lyckats ta död på dem illa kvickt.

  Några havtorn eller andra fina bärbuskar har vi ännu inte, men inne i stan har jag en spännande nykomling ... (åtminstone för mig)

  Titta gärna in till mig och hjälp mig artbestämma mina ettåringar.

  SvaraRadera
 3. Vilken snygg rudbeckia! Jag är rikigt förtjust i kräftor men har inte ätit några i år (ännu). Låter mysigt med bärplockning!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Jag måste instämma i alla kommentarer om betongplattan tidigare. Har länge tänkt att gjuta lite i betong och din platta inspirerar. Fin blogg du har!

  SvaraRadera
 5. Åh tyckte om din betongplatta med "spets"- köpte en mall i vintras men har inte gjutit än- kanske ska jag ta o göra en likadan..framför växthuset! =) / kram åsa

  SvaraRadera
 6. Tack för förslaget. Det är ju mycket möjligt att det är en pumpa. Djungelgurka och melon var de bilder jag spontant sprungit på som ändå påminde om det jag har.

  SvaraRadera
 7. Hej på dig!

  Härligt att få skörda ur skogens alla skatter. Vi var ute i helgen och fick med oss både blåbär, lingon och kantareller med oss hem.

  Hösten är härlig med sin krispiga luft och alla mysiga dofter!

  Hoppas att det är bra med dig!

  Kram

  //ANKAN

  SvaraRadera