måndag 24 augusti 2009

Veckans Blomma

Ciao!

Veckans Blomma är en rufsig Temynta.Temynta är inte släkt med mynta trots sitt namn, men jag har läst på och den är tydligen bra mot hosta. ;)
Mina temyntor har, som de flesta växter hos mig, fått flytta några gånger, men nu när de fått vara ifred ett tag så är de jättefina, och älskas av bina.

Enligt Bondepraktiken är Bartolomeusdagen, idag alltså, den dagen då sommar blir höst och är dagen klar bådar vacker höst. Vi hade en kall och dimmig morgon som blev till en riktigt solig dag!

Nu när det är höst så har vi och några andra familjer planerat nästa sommar.

Utan att avslöja vad vi ska göra så finns det en ledtråd i dagens inlägg. =)

Ha det gott!

5 kommentarer:

 1. Måste bara fråga om dina lyktor i förra inlägget hänger ute, och om de små glaskopparna i så fall håller sig kvar i blåsten? Håller ljusen sig tända i den samma?Jag har tre likadana lyktor men har inte vågat hänga ut dem än. Nu när det mörknar tidigare vore det väldigt mysigt!
  Må så gott!
  Ester

  SvaraRadera
 2. Ja den är fin synd att den så lätt får mjöldagg. Jag satte min tillsammans med malört och det var fint till det gråa.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Temyntan finns även hos mig och för första gången har den fått mjöldagg och sett helt bedrövlig ut, nu återstår att se om det upprepar sig år efter år eller... ?
  Du gör mig lite nyfiken på dina små avslöjanden och planer - kan det va nåt! Ciao ;)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 4. Ciao!.......dit hade inte vart fel

  SvaraRadera
 5. Jaha, nu har du gjort mig nyfiken, jag fattar som vanligt ingenting. Hm. Temyntan gillar jag också, den är så läcker. Mina har en ny stil i år, de tror visst att de är hängväxter ... Tråkigt, men de säckade ihop i ett oväder som drog förbi tidigare i sommar. Klematis Summer snow ska klara zon 4 enligt vad jag vet. Den är sååå vacker, blommar som finast just nu, hoppas den håller länge! Juni-oktober skrev någon annan att deras blommade. /Jenny

  SvaraRadera