måndag 10 augusti 2009

Veckans Blomma


Nu blommar det så mycket hos mig, men det var ändå inte svårt att välja Veckans Blomma.I min lilla killes rabatt blommar nu de rosa riddarsporrarna så fint med stora, stora klockor (eller vad det nu kallas) och den rosa nyansen ser så himla fin ut mot den mörka grönskan som är nu i augusti.
Jag har tittat lite snett på riddarsporrar i andra fäger än blått, jag vet inte varför, men nu när jag sett en "på riktigt" så vill jag gärna skaffa både vita och rosa! :)

8 kommentarer:

 1. Vilken fin riddarsporre och härlig rosa färg. Ha det gott! Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Din riddarsporre är fluffigt härlig! Kul med en som står upp - mina blå har blivit så nerregnade att de rymt ur uppbindningsbågarna och gett upp för i år...
  Ester

  SvaraRadera
 3. De är verkligen vackra, Riddarsporrarna, men jag har aldrig lyckats med dem. Har försökt med plantor men jag tror att något äter upp dem innan de hunnit bli stora eller så trivs de inte i min blöta lerjord, men man skall aldrig skriva aldrig, jag kanske provar igen :) Ha det gott, kramen :)

  SvaraRadera
 4. Mina Riddarsporrar fick förr alltid mjöldagg men i år har jag gjort ett nytt försök och frösått en riktigt snygg vit sort, hoppas de klarar sig och bara får vara vackra / gittan

  SvaraRadera
 5. Verkar som du har haft samma uppfattning som jag har...Riddarsporrar ska vara blå...hm...låter som om man ska ändra sig lite för din son´s odlade ser verkligen vacker ut...kan tänka mig att den är fin i buketter men då måste man ha sått många för jag är snål med praktblommor då det gäller att plocka av dom.

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 6. Jättevacker riddarsporre!
  Jag har svårt att välja favorit, har både blå, vit och rosa. Men i år har det eländiga regnet verkligen inte varit snällt mot dom.....

  SvaraRadera
 7. Så vacker den är!! Jag hade samma funderingar om färgen på Riddarsporrarna och ville också ha en rosa och min blommade lite klent nu i sommar, men i ngt som jag kallar svagt lilafärgad. Kanske inte fy skam det heller men...den fick bladmögel under blomningen och den såg rejält risig ut efter ett tag.

  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 8. Vilken fin riddarsporre! Jag har en liknande, vet inte om den är rosa eller lila, jag kallar färgen svartvinbärssorbét, lyxigt eller hur? Jag har ljusblå, blålila och vita förutom den. I år ser alla ut som om tredje världskriget härjat här, nästa år måste jag komma ihåg att stödja dem lite innan det är försent. /Jenny Ps. De ljusblå är jag inte så förtjust i faktiskt, vet inte varför!

  SvaraRadera