söndag 9 augusti 2009

Grönt är skönt

I glashuset går det sakta framåt. Sommaren har bjudit på allt för lite sol och värme. De senaste dagarna har ju i alla fall bjudit på båda delarna och gurkorna tog ny fart och några tomater rodnar faktiskt lite!


Häromdagen tog jag och friserade physalisen rejält. Jag brukar bara låta den vara annars, men nu tog jag bort både blad och blommor med förhoppning att de bär som redan finns ska få mogna.Något som inte alls verkar bry sig om sol och värme är squaschen. Vi har skördat massor och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med den? Några har jag gett bort, idag bakade jag squaschkaka och till laxen grillade vi squasch. Imorgon ska jag använda den till tsatsiken. Tips tack!Mycket grönt i växthuset ännu så länge alltså, men utanför lyser smultronen röda och de är så stora och söta!Igår var vi i stugan hela dagen och njöt av sol och bad!

Ha det gott!

6 kommentarer:

 1. Min växthusskörd är inget vidare iår.
  Fick sjukdomar och och sådnt du vet.
  3 nektariner och lite vindruvor ja och så tomater och de är ovnligt bra iår. Fast de har jag i det lilla växthuset. De blir för varmt i det stora. Nästa är skall jag slänga ut allt därifrån under sommaren.
  Ha det gott och det var bra med flytten.
  Lättare och snabbare att komma in och kommentera.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Jag har inte riktigt hunnit kommentera här hos dig det senaste, men jag har i alla fall inte kunnat låta bli att ta mig tiden att smygtitta. Så vackra bilder, som alltid!
  Och några idéer får man alltid med sig!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Här är smultronen slut och nu blev jag sugen när jag såg bilden hos dig. Mmmmmmmmm...

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Hur lyckas du med Physalis, förkultiveras eller...? Blir plantan stor? Det verkar lite spännande att pröva på :)
  Låter härligt med sol och bad. Hos oss har vi haft en otrolig värmebölja och det har varit aningen för varmt, men skall väl inte klaga :)
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 5. Vissa år blir skördarna inte alls som man hoppats. Mina tomater vill inte bli röda inuti! Varför har jag ingen aning om. Tips på vad man kan göra med squshen skulle jag ockå behöva. Steker den gärna i långa cm-tjocka skivor eller grillar den i runda tjocka skivor. Men där tar fantasin slut och squshen fortsätter växa =)

  SvaraRadera
 6. Underbart med egen skörd.

  SvaraRadera