fredag 14 november 2014

Natur på burk

Vi har precis avverkat vår första sommar som biodlare. Eller rättare sagt är det mest mannen som skött om dom, men hela familjen är involverad och intresserad.

Tre av fyra har också fått sig några stick. Sticken gjorde ont så klart, men vi klarade oss bra. Vi är nybörjare och vi vet med oss att det var vårat eget fel i de flesta fall. Men vi lär oss hela tiden, om den den hårda vägen ibland. :)


Som jag skrivit innan har bina gett oss massor av honung den här första gången. Över lag tycker jag mig ha hört att det varit en riktigt bra bisommar hos de flesta.

Det känns fortfarande lite overkligt att ha h i n k a r med honung i skafferiet. Overkligt, men lyxigt!

Så sent som för några veckor sedan var de fortfarande ute och flög! Ställer man sig nära kupan nu hör man surrandet där inne. 

Nu håller vi tummarna för en bra bivinter också och att vi inte har närgångna björnar som vill komma åt honungen i kupan.


Med det önskar jag en skön fredagkväll!
5 kommentarer:

 1. Vilken fin honung! Det måste kännas extra lyxigt med egen honung! Jag äter turkisk yoghurt, hallon och nötter varje morgon, med ringlad honung över, det är så gott!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Men så härligt med egen biodling! Närmare naturens lyxigaste ingrediens kommer man inte! Jag använder mer och mer (med måtta alltså) honung i matlagningen, kanske Ernst har påverkat mig, tror det! Vilken smaksättare de är, både honungen... och Ernst!

  Njut av rikedomen!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt det ser ut! Skulle gärna vilja ha några bikupor här också, men är lite för rädd för insekter som har en viss förmåga att inte gilla mig. T.ex. så biter svartmyror mig och vi ska inte tala om vad den vanliga skogsmyran gör...dom nästan jagar efter mig. Myggor, bromsar och flugor är som galna på mig. Vi brukar skoja om att vi behöver inga som helst insektsskydd för andra, det räcker med att jag finns för då är dom på mig. I somras brev jag t.o.m. stungen av en humla! Det enda - konstigt nog - som inte verkar gilla mig är fästingar - vilket jag är evigt tacksam för!!
  Nej, jag får njuta av dom lokala biodlarnas honung istället!
  KRAM och trevlig helg
  Susie

  SvaraRadera
 4. Oj, så lyxigt med egen honung. Honungsburken är också superfin, känns också lyxig. Inte en vanlig standardburk inte.

  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vad lyxigt, och tänk att ni gjort en säsong nu. Det där med sticken låter ju som den stora nackdelen, förstås.

  SvaraRadera