Efter regn kommer solsken och nu skiner solen från en klarblå igen efter gårdagens hällregnande.
Hos oss är grillen varm oavsett väder, men jag tänkte ändå passa på att tipsa om ett jättegott tillbehör till grillat kött!
Hos oss är grillen varm oavsett väder, men jag tänkte ändå passa på att tipsa om ett jättegott tillbehör till grillat kött!
Grillad sötpotatissallad
3-4 sötpotatisar
olivolja
salt
1 granatäpple, kärnorna
2 msk rostade solrosfrön
1 tsk spiskummin
1 tsk chiliflingor
sallad, ruccola eller spenat
flingsalt
1/2 dl olivolja
1/2 citron, saften
Skiva sötpotatisen tunt (jag använde mandolinen). Pensla med olivolja, salta och lägg på grillgallret. Låt de grillas i några minuter på varje sida tills de fått lite färg och mjuknat.
Rosta pumpafrö, spiskummin och chili i en torr stekpanna (eller i folie på grillen).
Bre ut salladen på ett fat, lägg på sötpotatisen, strö över granatäpple, flingsalt och kryddblandningen. Blanda olivolja och citronsaft och ringla över.
Mmm!
Låter jättegott! Tack för tipset, alltid välkommet med nya tillbehör till grillat!
SvaraRaderaHa det gott!
Annika
Det där är något för mig! Mums säger jag.
SvaraRaderaTack för tipset!
Annika
Men du det där var ju bara såå gott måste prövas. Har ofta funderat vad man gör av sötpotatis. Har gjort pajer och kakor men Tack för det här tipset.
SvaraRaderaHa det gott
Kram Meta
Ser jättegott ut, och vad snyggt!
SvaraRaderaSer jättemumsigt ut! Brukar rosta sötpotatisen i ugnen tärnad och krydda på ungefär samma sätt, men chips ska jag prova.
SvaraRaderaAllt gott
Anette
Det ser supergott ut. Vi brukar också grilla på sommaren och jättebra att få tips om goda tillbehör för ibland kör man fast i sina gamla inkörda spår. Den grillade sötpotatis salladen ska absolut testas.
SvaraRaderaKram Anna-Karin
Å, den här salladen gör jag redan i dag! Råkar ha alla ingredienser hemma, fast det får bli babyspenat istället för ruccola. Älskar sötpotatis till grillat. Tack för tipset!
SvaraRaderaHälsar
Marta