lördag 18 juli 2015

I soptunnan

Semestern fortsätter och tiden går så fort!

Det har inte varit något riktigt bad- och strandväder, men det har varit soligt och hyfsat varmt hela den här veckan. perfekt jobbarväder! Vi som inte hade några särskilda projekt har målat massor, bland annat fönster och nytt altanräcke. Å, jag tycker det är så svårt att måla våra spröjsade fönster snyggt och tid tar det också. Vi målar vidare, men idag regnar det så vi pausar lite från målandet.Vi "hittade" en gedigen trätrappa när vi var ute och promenerade, den låg övergiven vid ett bortforslat hus, och nu har vi köpt och hämtat den. Den ska vi ha som altantrappa. Vi har velat ha det i många år, men nu blir det en  lite annan lösning än vad vi tidigare har tänkt. Vi har hunnit en del utflykter och eventuellt blir det besök på någon av Lands Öppen Trädgård imorgon. Ska kolla in det jämtländska utbudet. ;)

På bilderna är det ett av mina impulsköp från i våras, Solanum-nånting...
Framför bodväggen mellan dörr och garage har jag planterat humle i hopp om lite grönska på det grå. I väntan på att den växer till sig satte jag den gamla soptunnan framför. Den fodrades med säckväv och så det lilla "trädet" i. Längs kanten planterade jag en utfyllnadsväxt som inte ville sig riktigt. 

Med hopp om att alla har en riktigt skön sommar!

6 kommentarer:

 1. Inte illa att bara hitta en trappa sådär. Spännande att det blir ett litet projekt i alla fall. Målning är ju ofta nödvändigt men kanske inte så roligt.

  Hoppas du hittar några trevliga trädgårdar att besöka.
  Kram, Karin

  SvaraRadera
 2. Kul ide att plantera i soptunnan. Det blev vackert och gav en aha-upplevelse. Ett härligt utropstecken liksom. Hoppas ni hittar några lovande trädgårdar att besöka.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Hej! Härlig blogg du har! Hittade hit när jag sökte efter lösningar till våra regnvattentunnor. Och din ide är perfekt! Så får jag så kopierar jag den ;) funderar bara på hur du började, eller rättare sagt hur armeringsjärnen är fästa undertill?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt att du gillar bloggen. Armeringsjärnen har jag helt enkelt bankat ner i marken så att de står stadigt. Därefter flätade jag stålbanden. Lycka till!

   Radera
 4. Jättesöt potatisblomma, platsar absolut i soptunnan:) Det måste kännas skönt att få mer gjort än planerat! Vi har också haft det skapligt men lite badvänligare önskas speciellt för barnens skull. Men, jag tror fortfarande på en höjdarsommar, fastän sen...

  Ha det fortsatt fint!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Jisses nu pryder du en soptunna oxå, hi hi hi . . . . men det blir ju riktigt fint.
  Det är väl en potatisblomma som jag ser det, och den verkar trivas där. alltså släng den inte i soporna, *he he he*
  Så duktiga ni varit med måleri, jag det fodras tålamod och tungan rätt i mun att måla spröjsade fönster.

  Hoppas ni får mer sol och uppehåll just för att målningen ska bli klar.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera