torsdag 14 januari 2010

Ohälsa?

Jag önskar att ni kunde få samma vackra vita vinterlandskap som jag ser om dagarna. Platsen där jag lever har aldrig varit vackrare vintertid än vad den är just nu!

Vi fick in dimma förut som gjorde att träden och resten av naturen kläddes med froststjärnor stora som ja...

Himlen var idag först klarblå och sedan när det började skymma blev den nästan åskblå, SÅ vackert! Jag har inte haft med mig kameran dagtid någon av dagarna så jag har inte kunnat fota och det spelar ju ingen roll hur mycket jag beskriver det så blir det inte rättvisa.Vi har visserligen kallt (-25°), men vackrare än nånsin!

Det är som att leva mitt i Olles Skidfärd!


Jag är lite orolig för min egen hälsa... Det är nämligen så här: Jag har inte påbörjat någon frölista eller fröbeställning ännu - kan det vara allvarligt?
Så här brukar det inte vara i mitten på januari.

Jag funderar på att titta på det nya trädgårdsprogrammet (från i fredags) ikväll eller läsa nya AoT som kom i brevlådan idag. Kanske kommer inspirationen smygande?

13 kommentarer:

 1. På din beskrivning så förstår jag att det är mycket vackert hos er!! Ni har en annan kyla och andra bilder norrifrån, visar att det ÄR mycket vackert.
  Var ute en tur i går och körde 1 mil från stan och kom ut på "landet" där det var kallare och mer snö - träden var så himla vackra! I skymningstid då världen var blå och rosa från solnedgången så var träden "isträd" - läckert!

  Och jag har vårkänslor så det visslar om det! trots vintern därute men jag tror det är solen som ger mig kraft och energi :)

  Men jag har inte beställt en enda fröpåse än, skall se i helgen om det blir gjort. Har lite rester kvar sedan i fjol som jag skall se om det är något liv i dem.

  Ha en skön fredag :) Kramen :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilken bild... härligt med en fin vinter tycker jag. Här är allt smutsigt och fult.
  Jag har inte heller drabbas men jag har iallafall börjat få lite lust så en påse är köpt gissa vilken eller titta på bloggen.
  Nej så sjuk tror jag inte att du är.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Vackert har vi, men ack så kallt. Jag fryser som en tok!
  Tror du kan vara lugn över din hälsa....men lite konstigt är det allt:)
  (jag har inte heller fått iväg någon beställning än, kan det vara kylan som påverkar oss???)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Du kanske behöver ha lite ledigt och bara njuta av det årstiden nu bjuder på. Snart kommer det att klia i fingrarna ska du se och vi ser fram emot att se resultatet av det.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Hihi frölista- trots att jag ska på frökväll hos Camilla så skickade jag iväg en diger lista igår.. =) Jag är också " frösjuk" fast åt andra hållet. Härligt fin bild- härlig vinter vi har ;men ( som tony irving säjer) jag är inte förtjust i vinter...=( /kram åsa

  SvaraRadera
 6. Ja det låter onekligen lite ohälsosamt att inte ens ha planerat frösådderna *fniss*. Har kryssat i Impecta och ska försöka skicka iväg beställningen här framöver. Har som ambition att satsa på massor av grönsaker i år, inga (läs inte så många) blommor o andra växter.... Upplevde en sån underbar odlingssäsong med mina grönsaker förra året att det gav mersmak. Måste bygga ut mina odlingslådor bara.
  Vi har det också vansinnigt vackert med all snö och rimfrost, tyvärr kan jag inte njut av det just nu då jag åkt på ett hemskt ryggskott.
  Ha det gott o lycka till m frölistorna!

  SvaraRadera
 7. Jag är nog inte helelr riktigt kry! Inga sådder är påbörjade än och det är ovanligt. Jorden ligger i växthuset och fröpåsarna fins på plats. T.o.m krukorna är diskade men sen händer inget mer... Maken börjar se lite orolig ut och ahr frågat lite försiktigt om jag inte ska börja så snart?
  Vi får se hur det blir i helgen. Om jag kommer ihåg det ska jag plocka in en jordsäck i källaren på upptining idag =)

  SvaraRadera
 8. Kom den i går? Jag som kollade posten i går, jag måste ha missat den. Hade så gärna haft något att läsa i går kväll ju. Hoppas hoppas den ligger där borta o väntar på mig nu.
  Du har fångat en underbar snökristall, inte ofta an ser sådanan.

  SvaraRadera
 9. Åh, vilken helt ljuvlig bild, så vacker och vintrig. Kan tänka mig att det är vackert hos er nu. Det är det även här. Vi har inte haft en vinter som denna på väldigt länge. Det är nog ingen fara, varje sak har sin tid. Jag tror säkert din (och min) lust på att så fröer kommer. Tack för hälsningen hos mig! Kram från Karin

  SvaraRadera
 10. Jag tycker det låter jättevackert hos dig!

  Hälsan kan man ju dock blirlite orolig för, hm. Nej men jag kom faktiskt själv av mig lite när snön o kylan kom. Jga har fullt upp med att njuta av den liksom. Man ska ju leva i nuet.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Har du tagit bilden! Den är fantastisk! Jag har inte heller beställt frön. Landen känns så långt borta just nu...
  Karin

  SvaraRadera
 12. Du...tror du inte att det är väderleken som ställer till det på fröfronten...Jag är för egen del ovanligt tidig med fröbeställning och antaglien tror jag att det går att frammana våren om jag beställer fröer...
  Visst är det vackert med allt det vita men nu är jag redigt trött på det...vi har såå mycket snö.

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 13. Jag vill oxå ha vackert vinterväder med klarblå himmel och sol!

  SvaraRadera