fredag 8 januari 2010

Tantolunden

Idag är det prick tre år sedan jag började blogga!
Då höll jag till här.
Jag har fått så många fina vänner genom bloggen och det är så roligt att ha andra att dela intresset med!

Jag har varken presenter eller tårta dagen till ära, men jag skickar en stor varm kram till alla er som gör det så roligt för mig att blogga!

När vi hade en dag över i Stockholm på hemväg från Gotland i somras besökte vi Tantolunden och koloniområdet där. Norrlänningarna i storstan oroade sig inte särskilt över att hitta dit eftersom vi har gps... Vi började köra i väntan på att den skulle navigera oss rätt, men icke, den kom inte igång. Hur det var så var vi helt plötsligt framme utan att ha kört fel.En otroligt praktfull entré!Många av de små kolonistugorna syntes knappt för alla blommor och blader.


Tittut!


Ett sådant litet kikhål skulle jag också vilja ha, men det blir nog inte lika effektfullt när man inte bor längs med en gata och bara har skogen som grannar.

Vilken oas koloniområdet var! Det var så stilla och lugnt att man helt glömde att vi var mitt i storstan! Det är ju fantastiskt att det fått vara kvar med det vackra läget.

Lika kyligt idag också och i morse blev jag väckt med orden: vattnet har frusit... Det har aldrig frusit förr, men å andra sidan har det varit väldigt kallt under lång tid nu. Maken kröp in under huset (torpargrund) och det var snabbt fixat. Tydligen så var det en del slarv när det gjordes om för några år sedan, men nu är det isolerat kring rören igen.

Jag hoppas ni hänger med på ytterligare ett år här!


PS. Bilderna ser lite knepiga ut, jag får försöka fixa det. Vet inte om det blev något konstigt med storleken?

11 kommentarer:

 1. Grattis på din 3-års-bloggdag! Du kommer ha mig som flitig läsare bara du fortsätter blogga :) Alltid trevligt att besöka dig och läsa om vad som försigår i norra delen av landet. Jag kan tro ni har kallt nu!!! Jag upplever -15 som svinkallt!! Men vi är ju inte vana vid långvarig kyla, såg att det skulle bli "varmare" nästa vecka, endast -6 till 8 :)

  Inga fel på dina bilder tycker jag? Däremot så kan du spara orginalbilden i större format innan du laddar upp dem, så när jag klickar upp dem, kan se din bild på hela skärmen :) typ 1000 pixlar i storlek?

  Har nu startat bakmaskinen och det blir hemlagad pizza idag :)

  Ha en skön kväll :)

  SvaraRadera
 2. Här kommer en kram tillbaka, och grattis på 3-årsdagen! Tittar gärna in hit i fortsättningen också! Visst är det kul med bloggen, det tycker jag också!

  SvaraRadera
 3. Nästa gång får du köra förni Årsta! Kollonierna där är helt fantastiska.

  Ha en mysig fredag!

  SvaraRadera
 4. Grattis till dina tre år som bloggare. Självklart vill jag följa med på den fortsatta resan, så blogga på!

  SvaraRadera
 5. Grattis så jätte mycket till de tre åren. Ja, det är kul det här med bloggandet. Mysigt det verkar vara i Tantolunden. Ha en trevlig helg. Kram

  SvaraRadera
 6. Tre år.. jag har snart avverkat 2 år.
  Kul att blogga måste jag säga och som du säger så många nya vänner man har fått.
  Fina bilder från ett fint ställe.
  ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 7. Grattis på 3-årsdagen!
  Jag tycker det är så trevligt att titta in här....ser fram emot ett nytt bloggår hos dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Att vattnaet har frusit har blivit lite av vardagsmat iår för oss men det börjar snatr ordna upp sig även där. Jag hänger gärna med ännu ett år här på bloggen!

  SvaraRadera
 9. Tjohhoo.... ledig från köket en stund ;)

  Tar gärna emot tips om tomater :)

  Tv-programmet var trevligt, att anlägga en köksträdgård från grunden, bra med tänk om jordkvalite, att tillföra gödsel m.m. Kan bli en bra serie :)

  Ha en skön lördag :)

  SvaraRadera
 10. Grattis! Självklart kommer jag fortsätta o hänga här :-)

  SvaraRadera