söndag 10 januari 2010

Soja

Nej, det här inlägget ska inte handla om mat även om det varit otroligt mycket god mat den seanste tiden och särskilt igår när vi lagade god italiensk mat hos vännerna inför Italien-resan till sommaren.

I somras hade vi problem med både grävling och hare i trädgården. Grävlingen tyckte att det var extra lättarbetat att få fram daggmaskar i mina nyplanterade rabatter och var inte särskilt försiktig med de yttepyttiga frösåddingar som jag planterat i massor.


Sommaren som kommer tror jag faktiskt inte att vi kommer att ha dessa problem för vi får snart hem en liten valp som ska skrämma bort odjuren (nu kanske vi inte skaffar henne främst av den anledningen, men ändå...)!
Jag har aldrig haft hund och aldrig trott jag skulle skaffa en, men nu kunde jag inte motstå längre. :)

Om bara några veckor flyttar hon in.

Nu söndag och min ledighet går mot sitt slut och imorgon är det jobb igen. Julen är nästan helt bortstädad, men julgranen får vara kvar några dagar till.

Det är så mysigt med julens prydnader och färger, men nu känns det väldigt ljust och fräscht och det är bara krispiga tulpaner på köksbordet som saknas. Det märks tydligt nu att dagarna är längre och det kommer att vara nästan dagsljus när jag går hem från jobbet imorgon!!


17 kommentarer:

 1. Åhhh så söt! Du kommer att märka att det är underbart att ha en hund! Vad är det för någon ras? Ha en skön söndagskväll! / Irene

  SvaraRadera
 2. Vilken sötnos!
  Det kommer nog att bli en del valpbilder på bloggen framöver kan man tro:) Ni går en spännande och mysig tid till mötes med lilla Soja!
  Tänkte just idag på att ljuset börjar märkas nu, dagarna har blivit längre, härligt.....
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Åh så söt! Är det en gråhund eller? Kram!

  SvaraRadera
 4. Men så söt!!! Åh, en gråhund har jag haft, när jag var liten :) Spännande :)

  Det märks att det är ett annat ljus nu, och hoppas det går fort nu.... Ha en bra vecka, kram =)

  SvaraRadera
 5. Vilken goding!! Så himla söt. Förstår att du längtar. Häftigt namn också tycker jag. Ha en fin kväll.// Peter

  SvaraRadera
 6. Milde tid såååå söt! idag var vi ute o gick o det var ljust... fast det vid halv 4 varit skymning/mörkt för en tid sedan..../ kram åsa

  SvaraRadera
 7. Vad roligt och spännande med en hund. Söt var det också. Vi kanske får se lite fler bilder senare.

  Hoppas att du får en bra dag på jobbet!

  SvaraRadera
 8. Ja, jag är inte heller hundmänniska utan gillar katter mer, men inför en sådan sötnos hade jag också smältit. Det gäller ju bara att ha tiden också, den finns inte här. Pojkvännen jobbar 10-timmarsskift och jag riskerar lång pendlingstid.

  Lycka till önskar jag i alla fall. Nu ser vi fram emot valpens tilltag. "Valpen min tycker om att ha skoj, man får ha tålamod oj oj oj. Om en strumpa är försvunnen så har valpen den i munnen, men det gör ..." går en sång som jag sjöng i skolan.

  SvaraRadera
 9. Hej
  Vad kul för dig.
  Det var samma för mig. Skulle inte ha hund för jag har alrig haft det och nu har vi två.
  Tur att man kan ändra sig.
  Lycka till med lillen.
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 10. Sååå söt! Vad är det för ras?

  SvaraRadera
 11. Hej igen!
  Vi väntar på boken och väntan känns så lång just nu.....
  Säger till när den finns.
  Kram till dig
  Annika

  SvaraRadera
 12. Men vilken liten sötnos. Va´kul....Kram

  SvaraRadera
 13. Vilken sötnos! Förstår att det e svårt att motstå!
  Jag tycker hundar e underbara men jag e nog mer än kattmänniska fast jag har haft hund. Men när han dog för ett år sen o min pappa (som han bodde hos de sista åren) ville skaffa en ny (som vi får passa jämt när han reser) så sa jag nej. jag fixar inte o va bunden på det sättet som man e med en hund, vi far o flyger jämt o ständigt o kattterna klarar sig utmärkt själva bara de får mat, vatten o kommer ut då o då. mEn kanske i framtiden om vi får barn då e man hemma mycket mer.

  Lycka till med vovven! Ni kommer att älska det!

  SvaraRadera
 14. Men vilken sötnos ni väntar på och du, den kommer säkert att skrämma iväg allt som hotar dina rabatter och trädgården..hi, hi...min lilla vovve gör inte det, men jag hade hoppats på det i alla fall ;)
  Visst har vi fått längre och ljusare dagar och det är alldeles ljuvligt väder när solen är uppe och det är fortfarande vitt i alla träd. Vilket enormt vackert jul-nyårsväder vi fick som som håller i sig ännu.
  I morgon på min lediga dag hoppas jag få njuta av det vackra med långpromenad och sol och blånande skuggor på snön.

  Lycka till med vovven! Vi får väl se flera bilder framöver förhoppningsvis?
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 15. ETT STORT GRATTIS TILL DEN NYA FAMILJEMEDLEMMEN!!!

  SvaraRadera
 16. Hej, men sååå söt liten krabat. Kan rekommendera Caesar Millans böcker om man inte haft hund förut eller för den delen även för dem som har/haft hund. Lycka till med den lilla valpen.

  SvaraRadera