onsdag 16 september 2015

...dagarna mörkna minut för minut

Himlen är låg, låg idag och på förmiddagen har vi haft världens åskskur med massor av läskiga blixtrar. Jag brukar inte vara rädd för åskan även om jag har respekt för den. De jättehöga tallarna vi har runt hela huset känns som ett bra skydd, men idag skakade hela huset och det blixtrade och mullrade samtidigt.

Vi har även många stora björkar här och deras löv har mest gått över till gult nu och det är väldigt mycket höst i luften.


Jag har planterat en del lökar/knölar, liljor, tulpaner, kungsängsliljor, krokus och allium. Jag skulle vilja plantera massor av liljelökar, men jag beställde bara några. Från odla.nu beställde jag bland annat asiatisk lilja, en rosa sort som jag även beställde ifjol, men visade sig vara orange. Hoppas på bättre märkning den här gången, för den rosa är verkligen fin. 

6 kommentarer:

 1. Har också beställt lökar därifrån nu. hästen närmar sig med stormsteg det går fort nu speciellt när det regnar varje dag. Solen tittar fram idag till min stora lycka.
  Tänk så roligt det är varje vår när det man planterar på hösten visar sig
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Ja nu känns det att hösten är på väg! Har också skaffat lökar som ska i jorden. Vacker höstbild!
  Ha det fint!
  Titti

  SvaraRadera
 3. Vilken fin höstbild du gjort för visst känns det som höst nu. Vi hade riktigt ruskväder här idag och imorgon ska det visst bli ännu värre, men tack och lov ingen åska för det kan allt vara skrämmande när den kommer nära. Har inte inhandlat mina lökar än men tänkte åka till en lite mindre trädgårdsaffär här i närheten och spana in sortimentet i helgen. De brukar ha fina sorter. Hoppas du får en rosa lilja i år, ja eller nästa år blir det ju förstås.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. En härlig höstbild. Det blir ofta fel på lökar och knölar, tråkigt när man väntat på något speciellt, men ibland kan det bli ett lyckat byte.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Ja, fy för åska! Det hade vi också häromdagen. Jag gillar inte när det åskar när det är mörkt ute, jag hoppar en meter vid varje blixt. Det fick bli en stund utan tv och med mest tända ljus. Jag har varit med om när åskan slog ned i grannens ek några hundra meter bort. Då slogs alla våra apparater ut. Det vill jag inte vara med om igen.

  Men att sätta lökar och knölar är ju betydligt mycket trevligare. Det hoppas jag kunna ägna mig åt efter jobbet imorgon.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 6. Jag tycker åska är mysigt. Vad fint det blir i vår med alla lökar som tittar upp, jag tror jag måste köpa fler faktiskt. Liljor skulle jag vilja ha fler, men har inte köpt några lökar än.

  SvaraRadera