tisdag 16 september 2014

Äppelpäppel

Helgen susade förbi i hundra knyck och måndagen likaså.

Vi fick nöjet att vara med på familjekräftskiva på makens sida. Familjen blir bara större med småkottar med spring i benen och smittande skratt. Visst är det också saknad över de som inte längre kan/orkar vara med. ♥


Kräftorna med tillbehör smakade jättebra och våran yngsta passade på att sälja jultidningar. Traditionerna vävs in i varandra. :)

Fick bilden nedan från syrran och strax efter stod en kasse med fina äpplen utanför dörren!


Efter frukosten på söndagen röstade vi, därefter for mannen och dottern iväg för att flytta möbler till svärmors särskilda boende som hon äntligen fått.

Jag och sonen ställde oss vid köksbänken och skalade äpplen. Det tog mest hela dagen för jag hade dessutom sådan tur att jag fick äpplen från ytterligare två ställen!

Vi skalade tills det gjorde ont i fingrarna, men det är ändå lycka att ha tillgång till så fin frukt! Förutom äppelmos trollade sonen fram en god äppelkaka!

Trots solsken och värme så blev det alltså mest en innehelg, men ute blommar det fortfarande fint.

Rosorna tokblommar som aldrig förr. :) John Davis nedan är inte lika mattrosa som den var tidigare i sommar. Kan det vara konkurrensen med alla kraftiga höstfärger som gör det? ;)


Jaa, jo... Vi skördade våra egna äpplen också, bara ett träd som gett frukt och eftersom vi redan ätit upp två så fick vi plocka de tre som var kvar... :) Det var också dom äpplena som var dom allra, allra godaste!

4 kommentarer:

 1. Det är en lyxig känsla med egenodlat. Fin din John Davis är, min står lite fel och blommar därför dåligt.
  Visst gick helgen alldeles för fort, skönt att det "redan" är onsdag i morgon.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Älskar kräftor och njuter av din bild! Av samvaron på kalasen också. Fryser du ner äpplena i skivor? För du kan väl inte göra mos och pajer på alla?
  Oj, vilken vacker rosbild du bjuder oss på! Under naturens slutspurt skärps färgerna på nåt vis!
  Politiskt sett så tycker jag precis som du, dessa 13% önskade jag vem som helst av de andra partierna kunnat få!!

  Ha en fin höstonsdag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, brukar få kanske Max tio äpplen , hälften brukar trilla ner och bli uppätna av diverse djur men de andra... mmm så goda de är :)
  Så mysigt ni verkar haft på kräftskivan :)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Vi har en äppelsvarv där man kan välja om man vill ta bort skalet eller ha det kvar. Den kärnar ur och skivar och skalar om man vill på ett kick, ett litet tips om man inte orkar stå och skala äpplen hela dagen =)

  SvaraRadera